Руската федерация се опитва по всякакъв възможен начин да дискредитира

...
Руската федерация се опитва по всякакъв възможен начин да дискредитира
Коментари Харесай

Канибализмът - нова тема за руската пропаганда

Руската федерация се пробва по всевъзможен вероятен метод да дискредитира украинските военни, по-специално полка „ Азов “, някои от които неотдавна бяха екзекутирани в Оленовка. Сега те излязоха с нови изказвания, че бойците от Азов не са хора, написа eupoliticalreport.eu.

Георгий Волков, ръководител на Московската социална наблюдателна комисия, сподели, че един от пленените бойци от батальон „ Азов “ сякаш е приказвал за канибализъм в полка – типичен случай на съветска агитация, употребяваща „ прозореца на Овертон “ – психическа технология, която има за цел да „ дехуманизира ” Азовските бойци. Първоначално руснаците възприели „ зверствата “ на украинската войска, показани им в медиите, като немислими. След това като радикали с натрапчиво обръщение: „ Ако не изядеш близък си, съседът ще те изяде “.

Третата стъпка от теорията на Овертон извежда концепцията до задоволително равнище. По принцип тематиката за „ Азов “ и нечовешкото отношение се разисква от дълго време, всички са привикнали с това и никой няма студена пот на челото при думата „ Азов “. След това на хората им се коства, че сходно държание е рационално, тъй като не схващат по какъв начин да оцелеят в мазетата на Азовстал. И всичко приключва на стадия „ Стандарт “, когато сходни дейности ще бъдат приписани на цялата украинска войска.

Твърдението, че в батальон " Азов " са служили канибали, дава отговор на общата пропагандна митология на Руската федерация, а точно, че те считат, че в Украйна живеят безбожници и нацисти. Това от своя страна спомага за поддържането на войнствения дух на съветското население и военните, които поемат великата задача да „ освободят “ Украйна от човекоядци.

Подобни послания потвърждават, че Руската федерация е сектантска по своята същина и възражда разкол от 19 век, което православните свещеници показаха и в послание към Вселенския патриарх Вартоломей.

Друга цел на това злокачествено дискредитиране на украинската войска е да покаже на съдружниците на Украйна неналичието на човещина в украинската войска и по този метод да се опита да повлияе на помощта от Запада. В Европа и Америка духовните полезности и човешката персона са високо ценени, по тази причина съветската агитация избра тъкмо тази линия на офанзива.

Руската федерация се пробва да придаде на войната освен юридически статус, само че и да добави заветен фактор, като притегли поддръжката на православното и ислямското духовенство за войната. Ето за какво ръководителят на Чечня, Кадиров неведнъж загатва „ джихад “, битката против „ шайтаните “. Сега в Русия се оформя комбинация от отцепничество, в което основният кумир е актуалният президент на Руската федерация, и фундаментализъм, който е извънредно рисков за Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР