Руската федерация отхвърли днес обвиненията, че носи отговорност за ударите,

...
Руската федерация отхвърли днес обвиненията, че носи отговорност за ударите,
Коментари Харесай

Ядрен тероризъм! Русия с ужасяващи обвинения към Украйна

Руската федерация отхвърли през днешния ден обвиняванията, че носи отговорност за ударите, нанесени покрай нуклеарен реактор в Запорожката атомна централа в Украйна и упрекна на управляващите в Киев в " нуклеарен тероризъм ", съобщи Франс прес.

" Украински въоръжени формирования направиха три артилерийски удара по територията на Запорожката атомна централа и град Енергодар ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата. В него интернационалните организации са призовани да осъдят " незаконните дейности на режима на Зеленски, който прави нуклеарен тероризъм ".

Украйна упрекна през днешния ден съветските сили за нанесени удари покрай нуклеарен реактор на Запорожката атомна централа, която е под съветска окупация от началото на войната.



" Има сигнал за три удара довечера покрай един от нуклеарните реактори ", разгласи в " Телеграм " украинската компания " Енергоатом ", която по принцип ръководи украинските нуклеарни централи. " Съществуват опасности от приключване на водород и пулверизация на радиоактивни вещества. Опасността от пожар е висока ", съгласно същия източник, който не загатва първоначално за жертви.

По-рано ТАСС заяви, че украинските въоръжени сили са обстрелвали Запорожката АЕЦ, като добави, че това е било втори обстрел за два часа. Агенцията се базира на известие на гражданско-военната администрация на град Енергодар, назначена от Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР