Руската федерация и КНДР си сътрудничат на международната сцена на

...
Руската федерация и КНДР си сътрудничат на международната сцена на
Коментари Харесай

Пхенян: Отношенията между Русия и Северна Корея навлизат в период на разцвет

Руската федерация и КНДР си сътрудничат на интернационалната сцена на основа на правилото на взаимното почитание

Отношенията сред Русия и Северна Корея доближават "нови стратегически висоти " и навлизат в интервал на подем. Това разгласи през днешния ден севернокорейското външно министерство по случай годишнина от визитата на съветския президент Владимир Путин в Пхенян и подписването на взаимна декларация, съобщи ТАСС.

"Днес връзките сред Русия и КНДР доближават нови стратегически висоти, развиването им навлиза в интервал на подем в сходство със споразуменията, реализирани от водача Ким Чен-ун и президента Владимир Путин в хода на историческата среща във Владивосток през април 2019 година ", се показва в известието.

"В частност стратегическото и оперативно съдействие сред страните продължава да се разраства във връзка с безапелационното неприемане на своеволието, произвола и хегемонистките дейности на Съединени американски щати и техните спътници, във връзка с решителното секване на експанзията и външните закани, във връзка с отбраната на сигурността, суверенитета и (националните) ползи ", декларира Пхенян.

Севернокорейското външно министерство акцентира също, че Северна Корея "е солидарна със справедливите дейности на съветското управление за премахване на политическите и военни закани и шантажа от страна на враждебни сили и за отбрана на достолепието, ползите, мира и сигурността на страната ".

Пхенян уточни още, че Руската федерация и КНДР си сътрудничат на интернационалната сцена на основа на правилото на взаимното почитание и са единни в неприемането на двойните стандарти в международната политика.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР