Руската федерална служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните

...
Руската федерална служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните
Коментари Харесай

В Русия ще искат паспорт за регистрация в социалните мрежи

Руската федерална работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки (Роскомнадзор) e подготвилd заповед, съгласно която новите консуматори на обществени мрежи и месинджъри ще би трябвало да дават своя номер на паспорт, адрес на престояване, телефонен номер и е-поща. Документът е оповестен на портала regula.gov.ru на 23 март в очакване на полемика от съветски жители и специалисти.
Според документа интернет уеб страниците би трябвало да получат в допълнение единодушие от потребителите, защото ще събират персонални данни. Проектът се приготвя в границите на промените в закона " За персоналните данни ".

" Комерсант " пръв забелязал документа. Инициативата на Роскомнадзор е ориентирана най-вече към обществените мрежи и приложенията за моментни известия, изясни пред " Комерсант " създателят на промените, заместник-председателят на " Обединена Русия " Антон Горелкин. Услугите, сподели той, ще имат избор: или ще пуснат свои платформи за събиране на единодушие, или ще употребяват Единната осведомителна система (ЕИС), интегрирана с публичните услуги.

Данните на потребителите ще бъдат тествани посредством портала за публични услуги, с който е интегрирана ЕИС. Компаниите и отделите също ще могат да се записват в него. Данните за всички консуматори, регистрирани в системата, могат да бъдат предоставени " на други държавни организации в случаи, избрани от федералните закони ", следва от документа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР