Руската енергийна компания Газпром Експорт преустанови доставките на газ за

...
Руската енергийна компания Газпром Експорт преустанови доставките на газ за
Коментари Харесай

Русия спря доставките на газ за Нидерландия

Руската енергийна компания Газпром Експорт прекрати доставките на газ за холандския търговец GasTerra заради неплащане на доставките през април и отвод да заплати в рубли.

В понеделник съветската енергийна компания разгласи, че от 31 май стопира доставките на газ за холандския търговец GasTerra заради неплащане на доставките през април и отвод за заплащане в рубли.

" До края на работния ден на 30 май (крайният период за заплащане, очакван в договора) Газпром Експорт не е получил заплащане от GasTerra за доставките на газ през април ", се споделя в изказване на съветската компания. " Във връзка с това Газпром Експорт уведоми GasTerra за прекъсването на доставките на газ от 31 май 2022 година до осъществяване на заплащане в сходство с процедурата, открита от гореспоменатото. "

 

По-рано холандската компания уведоми " Газпром Експорт ", че не има намерение да прави заплащания за доставки на газ в рубли с аргумента, че това би нарушило западните наказания.

Новата скица за заплащане на Москва изисква купувачите на газ от " недружелюбни " страни, които са наложили наказания на Русия, да открият сметки в Газпромбанк. След това те могат да подават средства в определена от тях валута, които банката конвертира в рубли и превежда на доставчика.

Неотдавна Газпром спря износа на газ за България, Полша и Финландия, откакто те отхвърлиха да се съобразят с условията. Дания също е изправена пред редуциране на доставките, откакто отхвърли съветското искане за заплащане в рубли.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР