Руската държавна корпорация „Росатом“ се присъедини към Глобалния договор на

...
Руската държавна корпорация „Росатом“ се присъедини към Глобалния договор на
Коментари Харесай

„Росатом“ се присъедини към Глобалния договор на ООН

Руската държавна корпорация „ Росатом “ се причисли към Глобалния контракт на Организацията на обединените народи (UN Global Compact). Това е най-голямата интернационална самодейност на Организация на обединените нации за бизнеса в областта на корпоративната обществена отговорност и устойчивото развиване, която сплотява 13 000 компании от повече от 160 страни.

„ Росатом “ изпрати публично писмо за ангажираност до генералния секретар на Организация на обединените нации, с което удостоверява устрема си да осъществя десетте правилото на Глобалния контракт в региона на правата на индивида, трудовите връзки, околната среда и битката с корупцията*. Корпорацията се ангажира да направи Глобалния контракт на Организация на обединените нации и правилата му част от тактиката, културата и активността си.

На 5 октомври е получено публично удостоверение за утвърждение на заявката на „ Росатом “ от представителите на UN Global Compact. „ Най-високите обществени стандарти, екологичната отговорност и сигурност исторически са част от парадигмата на атомната промишленост. Подкрепата на седемнадесетте цели за стабилно развиване на Организация на обединените нации е доста значим аспект от корпоративната тактика на „ Росатом “. Това лято бе призната отрасловата Политика в региона на устойчивото развиване. В своята работа „ Росатом “ се стреми към основаване на удобна среда за живот и обезпечаване на отговорно отношение към околната среда и естествените запаси. Радвам се, че специалистите от Глобалния контракт на Организация на обединените нации потвърдиха нашето заявление. За нас това е още един знак, че напъните ни на съветския и интернационалния пазар получават висока оценка от световната общественост “, разяснява генералният шеф на „ Росатом “ Алексей Лихачов.

*Десетте правилото на Глобалния контракт на Организация на обединените нации

1. Зачитане и поддръжка за опазването правата на индивида.

2. Гаранция за необвързване с дейности, нарушаващи правата на индивида.

3. Приемане свободата на сдружаване и дейно признание на правото на
групово договаряне.

4. Премахване на всевъзможни форми на принудителен и насилствен труд.

5. Ефективно унищожаване на детския труд.

6. Изкореняване на дискриминирането във връзка с правото на труд и на
специалност.

7. Подкрепа за превантивните подходи в опазването на околната среда.

8. Подемане на начинания, стимулиращи поемането на по-голяма отговорност към
околната среда.

9. Насърчаване развиването и разпространяването на технологии, щадящи околната
среда.

10. Подкрепа на антикорупционни начинания и политика на бистрота.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР