Руската държавна корпорация „Росатом“ и Министерството за развитие на Далечния

...
Руската държавна корпорация „Росатом“ и Министерството за развитие на Далечния
Коментари Харесай

Русия развива транспортния потенциал на Далечния изток и Арктика

Руската държавна корпорация „ Росатом “ и Министерството за развиване на Далечния Изток и Арктика на Русия подписаха съглашение за съдействие по време на VI-ия Източен стопански конгрес във Владивосток през днешния ден. Планира се координирана работа за развиване на Големия Северен морски път и обезпечаване на резистентен растеж на експортния и директния товаропоток. Договорът бе подписан от първия заместник- общоприет шеф на „ Росатом “ Кирил Комаров и първия заместник- министър на Руската Федерация за развиването на Далечния изток и Арктика Гаджимагомед Гаджибуттаевич.

„ Големият Северен морски път от Мурманск до Владивосток играе извънредно значима роля в обезпечаването на транспортната сигурност и свързва по море европейската част на Русия с Далечния изток. Това е морски транспортен кулоар, който включва изключителната икономическа зона на Русия от морската държавна граница с Норвегия в Баренцово море до тази с КНДР, в това число акваторията на Северния морски път. Заинтересовани сме от разширение на съдействието при реализацията на този план, както с съветските сътрудници, по този начин и с задграничните ни сътрудници “, акцентира генералният шеф на „ Росатом “ Алексей Лихачов.

„ Сътрудничеството за развиване на Големия Северен морски ще подтиква директния товарен транспорт и ще повлияе позитивно върху експортния капацитет на районите от Далечния Изток и Арктика “, означи Гаджимагомед Гусейнов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР