Руската армия съсредоточава усилията си върху Северодонецк и възнамерява отново

...
Руската армия съсредоточава усилията си върху Северодонецк и възнамерява отново
Коментари Харесай

Руската армия натиска в Луганск

Руската войска концентрира напъните си върху Северодонецк и има намерение още веднъж да се опита да настъпи към Славянск от север, откъм Изюм. Това декларира в ежедневната си сводка украинският общоприет щаб. Отделно руснаците се пробват да запазят сегашните си линии и по-специално построяват укрепления по пътя, водещ от север, от границата, към Изюм, съобщи News.bg.

Атаката им съм село Довгенкое е била отблъсната. Малко по на юг руснаците се пробват да окупират Александропиля, която се намира покрай от дълго време следената от тях Попасна, само че, както твърди украинският общоприет щаб, са принудени да правят отстъпка. В южния сектор на Източния фронт, покрай Донецк, се отбелязва понижаване на интензивността на руснаците, за разлика от северната част на фронта. На фронта в Херсонска и Николаевска област няма дейни настъпателни дейности и обстрелът продължава. Информацията на украинците се удостоверява от наблюденията на Института за проучване на войната (ISW), основан във Вашингтон, който в утринната си сводка декларира, че през вчерашния ден, 22 май, съветските сили са постигнали единствено минимални триумфи в Източна Украйна.

Те оповестяват обаче, че съветските войски са си върнали Рубижне в северната част на Харковска област. Руските сили евентуално ангажират спомагателни подкрепления, с цел да задържат позициите си на западния бряг на река Северски Донец, северната част на Харков - вместо да се изтеглят оттатък реката, с цел да я употребяват като отбранителна позиция - с цел да предотвратят по-нататъшно украинско придвижване на север или на изток, което би могло да заплаши съветските информационни линии към оста Изюм. Руското нахлуване в региона на Попасна демонстрира опит да се открие нова линия на нахлуване северно от Попасна, с цел да приключи обкръжаването на Северодонецк. Едновременно с това те се придвижват на запад към Бахмут. Малко евентуално е обаче съветските сили да са в положение да обезпечат цялостен запас за двете линии на нахлуване по едно и също време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР