Руската армия предприе масирана въздушна атака срещу почти цяла Украйна

...
Руската армия предприе масирана въздушна атака срещу почти цяла Украйна
Коментари Харесай

Множество ракетни удари в почти цяла Украйна, руската армия предприе масирана въздушна атака

Руската войска предприе масирана въздушна офанзива против съвсем цяла Украйна довечера. Тревога не е оповестена единствено в четири области на страната - Ровненска, Волинска, Донецка и Херсонска.

Поне пет детонации са избухнали в град Лвов в западната част на страната, а в столицата Киев е задействана противовъздушната защита.

Ракети са поразили цели в Днепропетровска, Кировоградска, Тернополска, Черкаска и Николаевска области, заяви dir.bg

В някои елементи на Лвов е прекратено електроснабдяването. Кметът Андрей Садовий изясни, че са изумени две подстанции и прикани всички жители неотложно да се укрият. Спряно е придвижването на влаковете към украинския град, защото има изумени тягови подстанции. Композициите изчакват на входовете на Лвов.

По първична информация при ракетния обстрел е изумен склад с муниции. След ракетната офанзива в Лвов има проблем и с интернет връзките. Според компанията Netblocks, която следи мрежата в международен мащаб, броят на връзките в града е намалял с 87%.

Съветникът на вътрешния министър Антон Геращенко заяви, че във Виницка област от противовъздушната защита са свалени две крилати ракети.

В град Днепър, на изток, са отекнали минимум три гърмежа, споделиха очевидци.

Крилата ракета е свалена и в региона на украинската столица. В обществените мрежи има известия за детонации на десния бряг на река Днепър в Киевска област.

Около 20.30 ч. е оповестена паника поради въздушно нахлуване и в Одеса.

Русия е поразила с ракети военно летище край Одеса и е унищожила складирани там дронове " Байрактар ", а също ракети и муниции, доставени от Съединени американски щати и европейски страни. Това разгласи през днешния ден съветското министерство на защитата.

В известието написа, че при офанзивата са били употребявани ракети с точно ориентиране " Оникс ".

Губернаторът на украинската Одеска област Максим Марченко сподели, че при ракетен удар по града нощес има убити и ранени, напомня Ройтерс.

Най-малко 10 души починаха, а 15 бяха ранени, при съветски обстрел против коксохимически цех в град Авдеевка, Донецка област, заяви шефът на източния украински район Павло Кириленко.

" Руснаците доста добре са знаели в какво се целят. Работниците преди малко били завършили промяната си и чакали на спирка рейс, който да ги вземе от завода и да ги закара вкъщи ", съобщи Кириленко.

Засега няма коментар по случая от съветска страна. Русия отхвърля да атакува цивилни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР