Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева ще участва на Световната купа

...
Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева ще участва на Световната купа
Коментари Харесай

Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева ще участва днес на Световната купа в Пловдив

Най-добрата българска фехтовачка Йоана Илиева ще взе участие на Световната купа в Пловдив през днешния ден. Пловдив е хазаин през този уикенд на последната Световна купа за сезона за сабя дами в зала " Колодрума ". 
Прочетете още
Йоана завоюва квота за Олимпиадата в края на месец април и ще взе участие за първи път на Олимпийски игри. 22-годишната фехтовачка има бронзов орден от Световно състезание за дами през предходната година, а преди този момент е два пъти европейска шампионка до 23 и 20 години. 

Заявки за присъединяване са подали всички водещи състезателки в света. В Пловдив ще бъдат всички от топ 10 в международната класация, измежду които и най-хубавата българска сабльорка Йоана Илиева (N8 в международната ранглиста). 

Заявки за присъединяване са подали 153 състезателки от 33 страни. Състезанието ще бъде извънредно мощно и поради обстоятелството, че е последното преди олимпийските игри през юли в Париж.

Битките започнаха през вчерашния ден с квалификациите. 

Днес стартират финалите на самостоятелно, а в неделя е отборната конкуренция.

Йоана Илиева (номер 8 в ранглистата) се класира непосредствено за главната част на шампионата и ще стартира през днешния ден дуела си против Луис Клайн от Франция, която е под номер 57.

За главната скица съумя да се класира още една българка - Олга Храмова , която преодоля квалификациите през вчерашния ден. Българката, която е под номер 56 ще има тежка съперничка в първия кръг - Мартина Крискио от Италия, която е 9-та в ранглистата. 

Останалите три българки - Калина Атанасова, Белослава Иванова и Кристина Миланова не съумяха да минат пресявките. 

Входът за Световната купа в зала " Колодрума " е свободен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР