Руската агенция, отговаряща за затворите, съобщи, че лишеният от свобода

...
Руската агенция, отговаряща за затворите, съобщи, че лишеният от свобода
Коментари Харесай

След смъртта на Навални: Как реагира светът

Р уската организация, отговаряща за пандизите, заяви, че лишеният от независимост опозиционен водач Алексей Навални е умрял на 47-годишна възраст. Той излежаваше 19-годишна присъда в затворническата колония IK-3 Arctic, съобщи. 

Федералната затворническа работа сподели в изказване, че Навални се „ почувствал зле “ след разходка и „ съвсем незабавно изгубил схващане “ . Медиците от пристигналата кола за спешна помощ се пробвали да го реанимират, само че той умрял.

Няма удостоверение за гибелта на Навални от неговия екип. А президентът Путин е бил осведомен за гибелта на Навални, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„ Докладвано е на президента “ , сподели той пред публицисти, като добави, че „ медиците би трябвало да изяснят “ повода за гибелта.

Песков сподели, че службата, която дава отговор за пандизите в Русия, прави всички инспекции и той няма спомагателна информация по въпроса. Адвокатът на Навални е на път за наказателната колония, ситуирана в Харп, в Ямало-Ненецкия район.

Кира Ярмиш , представител на арестувания опозиционен политик, добави, че известията за гибелта на Навални към момента не могат да бъдат доказани.

Реакциите на интернационалните водачи не закъсняха. Президентът на Латвия сподели, че Навални е бил " брутално погубен от Кремъл ".

„ Каквото и да мислите за Алексей Навални като политик, той просто беше брутално погубен от Кремъл. Това е реалност и това и е нещо, което човек би трябвало да знае за същинската същина на настоящия режим на Русия “, сподели президентът Едгарс Ринкевичс по X, поднасяйки съболезнования на роднините на Навални.

Франция твърди, че Навални е платил с живота си за съпротивата си против „ потисничеството “ при Путин.

„ Алексей Навални заплати с живота си за съпротивата си против система на подтисничество “, сподели френският външен министър Стефан Сежурне на X.

„ Неговата гибел в наказателна колония ни припомня за действителността на режима на Владимир Путин “, сподели Сежурн, изразявайки съболезнования на фамилията на Навални и на съветския народ.

Руският президент Владимир Путин " се опасява от всякаква конкуренция " и схваща единствено от " принуждение ", съобщи ръководителят на президентскатa администрация в Украйна Андрий Йермак след известието за гибелта в пандиза на съветския опозиционер Алексей Навални.

" Путин е най-голямото зло, което се опасява от всякаква конкуренция. Животът на руснаците не значи нищо за него ", написа той в Telegram. " Не може да има никакви договаряния с него. Единственият език, който той схваща, е езикът на насилието ", добави Йермак.

" Навални е мъртъв?! Не - Навални е погубен! Режимът го умъртви! Това е ликвидиране против демокрацията ", написа водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след новината за гибелта на съветския опозиционен водач в пандиза.

" Необходим е мощен напън върху Кремъл и повече помощ за Украйна ", съобщи още Бойко Борисов.

Алексей Навални се бореше за полезностите на свободата и демокрацията, написа в " Екс " ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел във връзка новината за кончината на съветския опозиционер.

„ Светът загуби герой, чиято храброст ще се помни за генерации напред ”. Така ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола разяснява новината за гибелта на съветския опозиционер Алексей Навалнин.

„ Ужасена съм от гибелта на Алексей Навални - носителя на премията " Сахаров " на Екологичен потенциал за независимост на мисълта. Русия му взе свободата и живота, само че не съумя да му отнеме достолепието. Битката му за народна власт продължава ”, прибавя Мецола.

За своите идеали Навални пожертва най-скъпото. За Европейски Съюз отговорността за неговата трагична гибел е напълно на съветския режим, добавя Мишел.

Премиерът на Англия Риши Сунак също реагира на гибелта на съветския опозиционер и критик на Владимир Путин Алексей Навални.

" Това е ужасна вест. Като най-яростен бранител на съветската народна власт, Алексей Навални показва невероятна храброст през целия си живот. Мислите ми са със брачната половинка му и с народа на Русия, за който това е голяма покруса ", съобщи той.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че е „ явно “, че Владимир Путин стои директно зад гибелта на Алексей Навални. От Германия, където е на публична аудиенция, украинският водач сподели, че съветският президент не се интересува кой ще почине, стига позицията му отпред на страната да е сигурна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР