Руска ракета се удари в полицейска сграда в централния украински

...
Руска ракета се удари в полицейска сграда в централния украински
Коментари Харесай

Руска ракета удари сграда на украинската полиция в Кривой Рог, има убит и ранени

Руска ракета се удари в полицейска постройка в централния украински град Кривой Рог в петък, убивайки служител на реда и ранявайки доста други хора, сподели вътрешният министър Игор Клименко, представен от " Ройтерс ".
Административната постройка на полицията беше разрушена и спасители извадиха няколко души от руините след нападението против родния град на президента Володимир Зеленски, съобщи Клименко в " Телеграм ".
Той дефинира броя на ранените на 25. В по-късна информация регионалният шеф Серхий Лисак сподели, че към 40 души са били ранени.
" Полицай беше погубен вследствие на съветска офанзива ", сподели Клименко в обява в " Телеграм ", съпроводена от фотоси, показващи постройка, превърната в отломки, и спасители, които изнасят мъж на носилка.
Пострадали са три административни здания и седем жилищни здания, в това число висока постройка, разясни Лисак.
Украинските военновъздушни сили също така са свалили 16 от 20 създадени в Иран дрона " Шахед ", изстреляни от Русия през нощта при петата офанзива тази седмица против южната Одеска област, оповестиха районни и военни чиновници в петък.
Русия ускори въздушните офанзиви против инфраструктурата за експорт на украинско зърно на река Дунав и в пристанището на Одеса от средата на юли, когато Москва се оттегли от контрактуваната с посредничеството на Организация на обединените нации договорка, разрешила безвреден експорт на украинско зърно през Черно море.
" През нощта съветските терористи нападнаха Одеска област за пети път тази седмица ", сподели регионалният шеф на Одеса Олег Кипер в " Телеграм ".
Южното военно командване заяви, че 14 дрона са били свалени над Одеска област и още два над Николаевска област. Според известието дроновете са изстреляни от Русия и от Крим, който беше завзет и анексиран от Русия през 2014 година
Кипер разясни, че нежилищна постройка е била развалена от парчета от дрон, само че не даде повече детайлности. Той добави, че няма жертви в региона на Одеса.
Регионални чиновници споделиха, че Русия е атакувала и югоизточната Запорожка област, както и североизточната Сумска област с ракети, ранявайки няколко души.
Службите за незабавна помощ на Украйна оповестиха, че двама души са били ранени в Сумска област, и разгласиха видео, на което се вижда по какъв начин спасители изваждат ранена жена от дупка, породена от детонацията.
В изказване се споделя, че 65-годишната жена и 70-годишен мъж са били избавени след нанесени вреди на двуетажна жилищна постройка.
Русия не разяснява незабавно последните офанзиви.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР