Русия започна военни учения близо до Украйна с участието на

...
Русия започна военни учения близо до Украйна с участието на
Коментари Харесай

Проверка на бойната готовност. Русия започна военни учения близо до Украйна

Русия стартира военни учения покрай Украйна с присъединяване на хиляди бойци и десетки бойни самолети, предадоха във вторник съветските осведомителни организации. Ученията се организират в няколко области, в това число в Ростовска и Краснодарска, които се намират покрай Украйна и окупирания от Русия полуостров Крим.

Новината идва на фона на възходящото напрежение сред Москва и Запада поради скупчването на съветски войски покрай границата с Украйна и опасенията от съветска офанзива. Кремъл обаче отхвърля да възнамерява военни дейности и упреква Съединени американски щати в "подклаждане на напрежението ".

В ученията в Ростовска и Краснодарска област, за които беше обявено във вторник, вземат участие към 6000 бойци и минимум 60 бойни самолета съгласно данни на съветските военни. Руските осведомителни организации цитират Южния боен окръг на Русия, който разказва маневрите с жив огън като инспекция на бойната подготвеност.

Засега не е ясно какъв брой време ще продължат ученията. Тренировки се организират също по този начин в Ярославска област, покрай съветската столица.

По-рано в понеделник водачите на Съединени американски щати и Европейския съюз, на която разискаха дейностите на Москва и опциите за единна реакция. Американският президент Джо Байдън разгласи "тотално единение " измежду съдружниците.

От своя страна Москва упрекна Вашингтон, че "ескалира напрежението ", като приготвя изпращането на американски бойци в Източна Европа. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предизвести, че Русия следи "тези дейности на Съединени американски щати с огромно внимание и угриженост ".

По-рано Пентагонът заяви, че 8500 американски бойци са в нараснала подготвеност да бъдат ситуирани в Европа, само че решението за тяхното изпращане към момента не е взето. НАТО също заяви, че ще изпрати спомагателни в Източна Европа, в това число и в България. Целта е да бъдат подсилени отбранителните сили в района на фона на скупчването на съветски бойци по границата с Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР