Премиерът на Словакия Роберт Фицо е бил прострелян и откаран

...
Премиерът на Словакия Роберт Фицо е бил прострелян и откаран
Коментари Харесай

В шок съм. Премиерът на Словакия Роберт Фицо е прострелян

Премиерът на Словакия Роберт Фицо е бил прострелян и откаран в болница, словашки медии. Състоянието му е незнайно.

Инцидентът е станал в град Хандлова , на към 150 км североизточно от столицата Братислава, съгласно новинарската телевизия TA3. Задържан е един обвинен.
 Задържаният за стрелбата против словашкия министър председател Фицо.
Съобщава се, че министър председателят е в тежко положение и може да е улучен от два или три патрона.

" В потрес съм ", сподели президентката на страната Зузана Капутова, която осъди офанзивата против премиера. " Пожелавам на Роберт Фицо доста мощ в този сериозен миг и бързо възобновяване от тази офанзива ".
 Задържаният човек след стрелбата по Фицо
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен , също осъди тази по нейни думи " подла офанзива " против Фицо.

Заместник-председателят на Народното събрание Любош Блаха удостовери за случая по време на съвещанието на Народното събрание и го отсрочи до второ разпореждане.

Стрелбата се е случила пред локалния Дом на културата, където Фицо е щял да се срещне със свои поддръжници. Мястото на събитието е отцепено.

Фицо беше назначен за министър-председател през октомври след успеха на неговата популистка партия Курс-Социалдемокрация на парламентарните избори. Премиерът постоянно заема проруски позиции. Една от тях е, че отстъпването на част от украинската територия на Русия е единственият метод за преустановяване на войната.

През 2018 година той подаде оставка след убийството на журналиста Ян Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова. Те бяха убити в дома си, което провокира най-големите улични митинги в Словакия от рухването на комунизма през 1989 година
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР