Министерството на отбраната на Русия съобщи на редовния си брифинг,

...
Министерството на отбраната на Русия съобщи на редовния си брифинг,
Коментари Харесай

Информацията за случващото се край Харков остава противоречива

Министерството на защитата на Русия заяви на постоянния си брифинг, че елементи от група войски " Север " са настъпили в дълбините на защитата на Украйна в Харковска област.. Това разяснява Би Би Си.

Украинският план Deep State оповестява, че съветските войски са напреднали в посока Харков

" Врагът имаше непълен триумф при Кисловка, Берестовой... ", оповестява Deep State в " Телеграм ".

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че въоръжените сили на Украйна са осуетили проектите на Русия да навлезе допустимо най-дълбоко в застроената зона на Волчанск и да се закрепи там.

" От началото на настъпателните дейности на съветските въоръжени сили на 10 май в харковското направление украинските сили за защита посредством решителни дейности постановиха доста понижаване на интензивността на съветските войски ", се споделя в известието на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна сподели в идващия си действен отчет.

" В харковско направление съветските въоръжени сили нападнаха в посока село Старица. На собствен ред украинските военни започнаха контраатаки в региона на Волчанск ", оповестяват от Генералния щаб.

Междувременно ръководителят на Министерство на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко заяви в " Телеграм ", че съветските военни вземат локални поданици в плен.

" Известни са първите изтезания на цивилни от съветската войска По-специално, един от жителите на Волчанск се опита да избяга пешком, отхвърли да извърши командите на нашествениците - руснаците го убиха ", написа Клименко.

. Той дефинира обстановката на бойното поле в района като " извънредно сложна ", само че под надзор . На този декор Русия се пробва да продължи новата си атака оттатък граничните региони.
 Украйна евентуално отстъпва и край Купянск
Украйна евентуално отстъпва и край Купянск

Киев твърди, че удържа позиции в Харковска област
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР