Русия влезе в челната тройка по отношение на най-ниските цени

...
Русия влезе в челната тройка по отношение на най-ниските цени
Коментари Харесай

Къде в Европа е най-евтин бензин А-95 и колко литра могат да се купят с една средна заплата в различните държави

Русия влезе в челната тройка във връзка с най-ниските цени на бензин A-95 в Европа. Проучването е направено измежду 32 европейски страни, като Русия към този момент е на второ място с цена за литър €0.57. По-евтин е бензинът единствено в Казахстан, където литър гориво може да се купи за €0.40.

В същото време във връзка с способнаста да се купи оптимално количество бензин с една междинна заплата Русия е на 16-то място. Първата позиция в тази категория е за Люксембург, където с една междинна заплата могат да се купят 2570.3 литра бензин.

Що се отнася до най-еветиния бензин в допълнение към Казахстан и Русия, Беларус добавя челната тройка, където литър AI-95 коства приблизително €0.67 за литър. Най-скъпото гориво е в Нидерландия (€1.87 за литър), Дания (€1837 за литър) и Португалия (€1.70 за литър).

По-другия аршин - литри бензин с една заплата, след Люксембург (2570.3 литра) се подреждат Норвегия (2368.9 литра) и Австрия (2131.1 литра). Най-зле по този индикатор е Украйна (379.9 литра).

В същото време тази страна е на четвърта позиция във връзка с цената на литър бензин A-95. Поради ниските заплати обаче украинските жители изпитват усложнения с наличността на гориво. България е в десетката по евтини горива в Европа, само че във връзка с литри по отношение на междинната заплата сме на 22 място от 32 страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР