Русия упражнява насилие над части от Украйна, но не успява

...
Русия упражнява насилие над части от Украйна, но не успява
Коментари Харесай

Блинкен: Русия упражнява насилие над части от Украйна, но не успява да постигне военните си цели

Русия упражнява принуждение над елементи от Украйна, само че не съумява да реализира военните си цели. Това съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкен, който посети Киев дружно с шефа на Пентагона Лойд Остин. Вашингтон разгласи нова военна помощ от 713 милиона $ за Украйна и други страни в региона. Часове след визитата на американските представители в Киев, Русия нанесе нови удари, а президентът Путин упрекна Запада в опит да унищожи страната му от вътрешната страна и в скрит план за ликвидиране на журналиста Владимир Салавьов.

От новия американски пакет в размер на 713 милиона за Украйна и 15 съюзнически и партньорски страни, 322 милиона $ са единствено за Киев. Парите са за закупуване на нужното въоръжение. Останалата сума се поделя сред страни, осъществили военни доставки за Украйна след началото на съветската инвазия.

До дни американските дипломати ще се завърнат в Украйна първо в Лвов, а след това и в Киев, новият дипломат на Вашингтон е Бриджид Бринк, която в този момент управлява задачата в Словакия, разгласи Антъни Блинкен.

" Стратегията, която прилагаме - солидна поддръжка за Украйна и масиран напън върху Русия, взаимност в тези старания на повече от 30 страни, има действителен резултат. Виждаме, че Русия не съумява да реализира военните си цели, а Украйна има триумф. Главната цел на Русия е изцяло да подчини Украйна, да отнеме суверенитета ѝ и нейната самостоятелност. Това не се случи ", съобщи Антъни Блинкен - държавен секретар на Съединени американски щати.

Украйна може да завоюва войната, в случай че има подобаващото въоръжение, уточни шефът на Пентагона.

" Естеството на сраженията се промени, тъй като към този момент се водят на друг терен. Затова украинците се нуждаят от дългобойни оръжия. Чухте, че имат потребност от танкове. Правим всичко по силите си да ги подкрепим с типове артилерия и боеприпаси, които ще са ефикасни на този стадий от сраженията ", съобщи Лойд Остин - министър на защитата на Съединени американски щати.

Антъни Блинкен и Лойд Остин стопираха на неуточнено място в Полша на път за Рамщайн, Германия, където на следващия ден представители на десетки страни и НАТО ще разискват военната помощ за Украйна. С дипломатическа нота Москва изиска Вашингтон да спре оръжейните доставки за Украйна.

Пет железопътни гари са били изумени през днешния ден от съветски обстрели в западна и централна Украйна, оповестяват националните железници. Русия е нанесла и ракетен удар против петролна рафинерия и електростанция в Кременчук и два украински града в централния регион Виница.

Украйна изиска Организация на обединените нации да бъде поръчител на филантропичен кулоар за евакуация от металургичния комбинат Азовстал в Мариупол. Според Киев няма контрактуван сигурен излаз на фона на оповестено от Москва краткотрайно помирение.

Руските специфични служби са осуетили западен скрит план за убийството на прочут публицист, заяви президентът Путин. Според съветски медии целта е бил Владимир Салавьов и е арестувана група съветски неонацисти, които са работили по разпореждане на украинските специфични служби. Според Владимир Путин Централно разузнавателно управление на САЩ управлява напъните за подкопаване на Русия и поучава украинското държавно управление.

" Сега на напред във времето излиза друга задача - разцепление на съветското общество, разрушение на Русия от вътрешната страна. Отново без триумф. Нашето общество демонстрира зрялост, единодушие, поддържа нашите въоръжени сили и напъните ни за абсолютно гарантиране сигурността на самата Русия и на жителите в Донбас ", съобщи Владимир Путин.

Русия разгласи, че проверява огромен пожар, избухнал тази нощ в склад за нефт в Брянск, покрай границата с Украйна. Няма потърпевши и потребност от евакуация на популацията, не е ясно дали случаят е обвързван с войната в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР