Русия удължи забраната за влизане на чужденци в страната, за

...
Русия удължи забраната за влизане на чужденци в страната, за
Коментари Харесай

Русия удължи забраната за влизане на чужденци заради COVID-19

Русия удължи възбраната за влизане на чужденци в страната, с цел да забави разпространяването на новия ковид (COVID-19).

Указът, забраняващ на чужденците да влизат в страната, който беше подписан в средата на март, трябваше да изтече през днешния ден. Но вместо това министър председателят Михаил Мишустин удължи възбраната явно до второ разпореждане.

Според информация на " Франс прес " Мишустин е споделил на съвещание с длъжностни лица, на което се е обсъждал реакцията на Русия на пандемията: " Подписах държавно решение за удължаването на възбраната, до момента в който битката против инфекцията завърши и епидемиологичната обстановка се усъвършенства. "

Русия регистрира 5 851 новозаразени с ковид за последните 24 часа, с което общият брой на инфектираните в страната към този момент са 99 399 души. Официалният брой умряли в цялата страна доближи 972 души, откакто бяха оповестени още 108 жертви за миналото денонощие.

Президентът Владимир Путин предизвести през вчерашния ден, че Русия към момента не е достигнала пика на болестта и удължи ограниченията за изолираност в страната с две седмици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР