Русия смята да развие военно сътрудничество с Иран след изтичането

...
Русия смята да развие военно сътрудничество с Иран след изтичането
Коментари Харесай

Русия смята да развие военно сътрудничество с Иран след изтичането на оръжейното ембарго

Русия счита да развие военно съдействие с Иран след приключването на 18 октомври на интернационалното оръжейно ембарго, наложено върху Ислямската република, заяви Франс прес.

" След 18 октомври, когато настъпи краят на специфичния режим, въведен с резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, пред нас ще се открият нови вероятности за съдействие с Иран " във военната сфера. Това сподели пред организация Интерфакс заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, предава Българска телеграфна агенция.

" В какви размери и в каква тенденция ще се развие това съдействие, следва да бъде решено. Но никога това няма да зависи от противозаконните дейности на американското държавно управление, което пробва да сплаши целия свят ", добави той.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи в средата на септември, че Съединени американски щати ще попречат на Иран да се снабди с съветски и китайски оръжия, когато изтече ембаргото. Няколко дни по-късно Съединени американски щати обявиха, че всички наказания на Организация на обединените нации против Иран влизат още веднъж в действие, а оръжейното ембарго е продължено.

Тези наказания бяха анулирани по силата на интернационално съглашение, подписано във Виена през 2015 година, чиято цел бе да ограничи иранската нуклеарна стратегия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР