Русия ще ускори доставката на зенитни ракетни системи С-400 "Триумф"

...
Русия ще ускори доставката на зенитни ракетни системи С-400 "Триумф"
Коментари Харесай

Русия ускорява доставката на ракети за Турция

Русия ще форсира доставката на зенитни ракетни системи С-400 "Триумф " за Турция. Това заяви съветският президент Владимир Путин след диалози с турския си сътрудник Реджеп Ердоган в Анкара, заяви Дарик.

"Разбира се, обсъдихме положението на съдействието сред Русия и Турция във военно техническата област. По-специално осъществяването на контракта за доставка за Турция на зенитно-ракетни системи С-400 " Триумф ". Приехме решение да ускорим периода за доставката на тези високоефективни съветски отбранителни комплекси ", съобщи Путин.Русия ще форсира доставката на зенитни ракетни системи С-400 "Триумф " за Турция. Това заяви съветският президент Владимир Путин след диалози с турския си сътрудник Реджеп Ердоган в Анкара.

"Разбира се, обсъдихме положението на съдействието сред Русия и Турция във военно-техническата област. По-специално осъществяването на контракта за доставка за Турция на зенитно-ракетни системи С-400 " Триумф ". Приехме решение да ускорим периода за доставката на тези високоефективни съветски отбранителни комплекси ", съобщи Путин.

Заедно с турския си сътрудник Реджеп Ердоган, той откри строителството на първата нуклеарна централа на Турция. Чрез видео връзка Ердоган подреди полагането на основите на АЕЦ "Аккую ", която ще коства 20 милиарда $. След като бъде приключена електроцентралата ще обезпечи 10% от електрическите потребности на Турция, която така и така има малко енергийни запаси.

Първата огромна част от плана би трябвало да приключи през 2023 година, когато се означават 100 години от основаването на модерна Турция и да бъде приключен напълно през 2026 година

Строителството на газопровода "Турски поток " ще помогне за повишението на енергийната сигурност на Турция и страните от Югоизточна Европа, в случай че те изискат това, съобщи Владимир Путин след края на договарянията си с Реджеп Ердоган.

"Строителството на газопровода "Турски поток " върви по график. Изграждат се две тръби в морския сектор, скоро ще стартира подготовката за строителството на сухопътната част от плана. Това ще разреши да се насити с газ както пазара в Турция, по този начин и в редица други страни от Югоизточна Европа, в случай че естествено, те пожелаят това, а също по този начин ще се увеличи енергийната сигурност на района ", сподели Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР