Русия ще остане труден партньор, каза днес новият германски външен

...
Русия ще остане труден партньор, каза днес новият германски външен
Коментари Харесай

Русия ще продължи да е труден партньор за Европа, каза германският външен министър

Русия ще остане сложен сътрудник, сподели през днешния ден новият немски външен министър Хайко Маас, реагирайки на преизбирането на съветския президент Владимир Путин и поставяйки под подозрение честността на изборната му победа, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Маас съобщи, че Европейският съюз би трябвало да може да продължи да беседва с Русия макар многото противоречиви въпроси.

Той разяснява, че Европейски Съюз ще поддържа Англия по случая с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал. Попитан дали Европейски Съюз ще обмисли възможни наказателни ограничения против Русия, Маас отговори, че общността ще разиска въпроса, в случай че Англия изиска това.

Германия се причисли към Франция и Съединени американски щати в поддръжката за английските обвинявания предходната седмица, само че Маас уточни през днешния ден, че " разговорът " с Русия би трябвало да продължи, защото тя е " значим сътрудник " в решаването на интернационалните спорове, съобщи EUobserver. Той акцентира, че това е двустранен въпрос.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини сподели, че външните министри от общността ще изслушат през днешния ден английския си сътрудник Борис Джонсън, който се планува да приказва на среща в Брюксел за отравянето на Скрипал.

" Той ще осведоми министрите, ще проведем разискване и... мисля, чакам да чуете от нас дружно в течение на сутринта взаимна позиция (по въпроса) ", съобщи тя пред кореспонденти, имайки поради общо изказване на Европейски Съюз, предстоящо по-късно денем. " Винаги чакам единение ", сподели Могерини за проявление на взаимност от Европейски Съюз към Англия по въпроса.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (39)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР