Русия реагира и ще продължи да реагира на неприемливите и

...
Русия реагира и ще продължи да реагира на неприемливите и
Коментари Харесай

Песков: Ще отговорим на провокациите на България и Чехия

Русия реагира и ще продължи да реагира на неприемливите и провокативни дейности на Чехия и България. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" Вижте, това не е просто целеустремено. Първо, има ответни ограничения, виждате, че Русия реагира, Русия ще реагира. Без реакция няма да останат сходни и безусловно неприемливи провокативни стъпки и безусловно неприемливи безпочвени, голословни обвинявания против Русия. Във всеки случай, каквито и да било дейности на Русия ще бъдат осъществени в наш интерес ", сподели Песков пред кореспонденти, отговаряйки на въпроса дали става въпрос за съветския отговор на изказванията на Чехия и България.

Прага в средата на април упрекна специфичните служби на Руската федерация в присъединяване в детонация в склад за муниции във Врбетица през 2014 година Чехия изгони от страната 18 чиновници на съветското посолство. В отговор Москва разгласи 20 чиновници на чешката дипломатическа задача за личност нон грата, като съобщи, че обвиняванията в детонацията са неуместни и неоснователни.

По-късно българската прокуратура съобщи, че шестима съветски жители са обвинени в бомбардиране на заводи и военни хранилища в България през 2011, 2015 и 2020 година Вчера съветския външен министър Сергей Лавров съобщи, че е София решила да надмине чехите с сходни изказвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР