Русия продължава да струпва войници и наемници в Източна Украйна,

...
Русия продължава да струпва войници и наемници в Източна Украйна,
Коментари Харесай

Русия струпва войници и наемници от Вагнер в Източна Украйна

Русия продължава да струпва бойци и наемници в Източна Украйна, сподели английското министерство на защитата. “Руските сили не престават да се консолидират и реорганизират, като трансформират фокуса на своето нахлуване в Донбас в източната част на Украйна “, написа министерството. Наемници от частната военна компания " Вагнер " са видяни в Донецк. Руските войски са почнали да се изтеглят от североизточната украинска Сумска област в Източна Украйна, заяви началникът на районната администрация. Северният украински град Чернигов е 70 % опустошен след съветските офанзиви, споделя кметът на града. Седем души бяха убити и 34 бяха ранени през вчерашния ден при съветски удар по жилищен квартал в Харков, заяви прокуратурата на втория по величина град в Украйна Над 500 000 души са се завърнали в Украйна от началото на съветската инвазия, разгласи министерството на вътрешните работи.
13.30

Наемници от частната формация " Вагнер " в Донецк

Наемници от частната военна компания " Вагнер " са видяни в Донецк. Снимката, публикувана от блогър, обвързван с съветското военно разузнаване (ГРУ), е направена пред хотел Park Inn, където до неотдавна бяха настанени наблюдаващите от ОССЕ, написа в Туитър журналистът Христо Грозев и разяснява: " Много от вагнеровците са същински нацисти, както някои от тях ми споделиха. Ирония ".

За наличието на наемници от " Вагнер " заяви и украинското военно разузнаване. То твърди, че у руснаци, убити в хода на бойните дейности в Украйна, са открити плочки с персоналните номера на бойци от " Вагнер ".

13.00

Плитък гроб на път за Буча

По пътя за Буча край Киев, в село Матужин, минахме около разрушени къщи в гората наоколо, споделя кореспондентката на Би Би Си Йогита Лимей. Отведоха ни да забележим плитък гроб, виждаха се четири тела. Украинските управляващи ни споделиха, че може да има повече.

Телата са разпознати като кметицата на селото Олга Сохненко, нейния брачен партньор и нейния наследник. Четвъртият към момента не е разпознат. Не е ясно по кое време са били убити. Но това е още едно доказателство, че цивилни са били убивани безсистемно в региони, които руснаците са завладяли.

12.15

Русия продължава да струпва бойци и наемници в Източна Украйна

Русия продължава да струпва бойци и наемници в Източна Украйна, сподели английското министерство на защитата, представено от Асошиейтед прес.

“Руските сили не престават да се консолидират и реорганизират, като трансформират фокуса на своето нахлуване в Донбас в източната част на Украйна “, написа министерството в оповестена в обществена мрежа обновена оценка на развиването на военните дейности. В нея се споделя, че съветските войски се трансферират в източния украински район дружно с наемници от частната военна формация " Вагнер “.

Снощи Англия сподели, че Русия към момента се пробва да превземе Мариупол, където от седмици се водят тежки сражения. Югоизточният украински пристанищен " град продължава да е обект на интензивни, безразборни удари, само че украинските сили поддържат твърда опозиция, запазвайки надзор върху централните региони ", заключи тя.

В обновената през днешния ден оценка се отбелязва, че " Мариупол съвсем несъмнено е основна цел на съветската инвазия, защото (превземането му) би осигурило сухопътен кулоар от Русия до окупираната (украинска) територия Крим ", която тя анексира през 2014 година

09.00

Украйна: Русия стартира готовност на резервисти

В публично известие украинската войска твърди, че " Русия е почнала скрита готовност на резервисти ".

" При подбора на претендентите се дава преимущество на тези, които имат военен опит ", се споделя в известието, като се показват пет съветски области, където има готовност. Според управляващите в Киев " Москва се надява да активизира още 60 000 военнослужещи ".

До момента Русия не е коментирала украинския отчет, чиято меродавност не може да бъде тествана. Военновъздушни сили напомня, че преди месец съветският президент Владимир Путин съобщи, че няма да изпраща наборни бойци или резервисти да се бият в Украйна.

08.00

Руските войски стартират да се изтеглят от Сумска област в Източна Украйна

Руските войски са почнали да се изтеглят от Сумска област в Източна Украйна, заяви началникът на районната администрация Дмитро Живицки, представен от Укринформ.

По думите му обаче е прекомерно рано да се каже, че региона е освободена. Той съобщи, че огромен брой съветски военни са били засечени там през миналата седмица и че е имало доста набези против цивилни. Руски военни коли се изтеглят през кулоар от Киев и Чернигов назад към Русия, означи ДПА.

07.30

Украинският град Чернигов е опустошен 70 %

Северният украински град Чернигов е 70 % опустошен след съветските офанзиви, споделя кметът на града, представен от ДПА.

" Последиците са съществени, каквито са в Буча, Харков и евентуално в Мариупол ", съобщи пред локална телевизия Владислав Атрошенко. Той съобщи, че е угрижен за отоплението, за бюджета на града, за нефункциониращата локална стопанска система, също както и за въздушните удари.

Чернигов е дом на доста средновековни църкви и манастири. Преди войната в града живееха 285 000 души.

07.00

Над 500 000 души са се завърнали в Украйна от началото на съветската инвазия

Над 500 000 души са се завърнали в Украйна от началото на съветската инвазия, разгласи министерството на вътрешните работи, представено от Франс прес.

" През миналата седмица 144 000 души са напуснали Украйна и 88 000 са се върнали. Общо към 537 000 от нашите сънародници са се върнали в Украйна ", съобщи в официално съобщение министерството, цитирайки данни на гранична полиция.

Според Организация на обединените нации над 4 милиона украинци са напуснали страната от началото на спора на 24 февруари. Европа не е виждала подобен поток от бежанци след Втората международна война.

06.30

Седем са починали и 34 ранени при съветски удар в Харков

Седем души бяха убити и 34 бяха ранени през вчерашния ден при съветски удар по жилищен квартал в Харков, заяви прокуратурата на втория по величина град в Украйна, представена от Франс прес.

" Руските окупатори бомбардираха жилищни здания в Слободския регион на Харков. Резултатът - десетина жилища и едно хранилище за тролейбуси бяха развалени. По предварителни данни са убити седем души, 34 са ранени, включително 3 деца ", съобщи прокуратурата в прессъобщение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР