Русия продължава да обстрелва украински градове, като атакува безразборно и

...
Русия продължава да обстрелва украински градове, като атакува безразборно и
Коментари Харесай

10-и ден война: Руските сили атакуват произволно цивилни цели; Зеленски обвини НАТО

Русия продължава да обстрелва украински градове, като нападна безсистемно и цивилни цели в десетия ден от войната, която стартира, заяви БиБиСи.

Руските сили стягат обръча към градовете в южната част на страната с изход на Черно море. Кметът на Мариупол, в Югоизточна Украйна, прикани за филантропичен кулоар към града, който е под съветска блокада.

По данни на Организация на обединените нации към този момент над 1 млн. украинци са напуснали страната.

На този декор в горчива и прочувствена тирада украинският президент Володимир Зеленски подлага на критика НАТО , че отхвърля да наложи неразрешена за полети зона над Украйна, като съобщи, че това изцяло ще развърже ръцете на Русия, която ускорява офанзивите от въздуха, заяви Асошиейтед прес.

" Всички хора, които умрат от този ден нататък, ще умрат и поради вас, поради вашата уязвимост, поради вашата липса на единение ", съобщи Зеленски в послание късно вечерта в петък.

" Алиансът даде зелена светлина за бомбардиране на украинските градове и села, отказвайки да сътвори зона, неразрешена за полети ", акцентира той.

Вчера НАТО отхвърли да наложи неразрешена за полети зона, като предизвести, че това би провокирало широкомащабна война в Европа с притежаващата нуклеарни оръжия Русия.

" Всичко, което алиансът съумя да направи, беше да прокара през системата си за доставки 50 тона дизелово гориво за Украйна. Вероятно с цел да можем да изгорим Меморандума от Будапеща ", съобщи Зеленски, визирайки даването през 1994 година на гаранции за сигурността на Украйна в подмяна на изтеглянето на нуклеарните ѝ оръжия от руската ера.

" Не можете да ни платите с литри гориво за литрите наша кръв, пролята за нашата обща Европа ", съобщи още украинският президент.

Той сподели, че украинците ще продължат да се съпротивляват и към този момент са провалили проектите на Русия за светкавична инвазия, " устоявайки девет дни на мрак и зло ".

" Ние сме воини на светлината ", добави той.

" Историята на Европа ще запомни това вечно ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР