Русия призова украинските сили в Мариупол да сложат оръжие, защото

...
Русия призова украинските сили в Мариупол да сложат оръжие, защото
Коментари Харесай

Русия е напът да изтрие Мариупол от лицето на земята

Русия прикани украинските сили в Мариупол да сложат оръжие, тъй като там съгласно Москва се случва " ужасна филантропична злополука ", само че Киев отхвърли, предадоха международните медии, представени от Българска телеграфна агенция.

" Сложете оръжие ", прикани генерал-полковник Михаил Мизинцев, шеф на съветския Национален център за ръководство на защитата, в изказване, оповестено от съветското министерство на защитата. " Разви се ужасна филантропична злополука ", акцентира той. " На всички, които сложат оръжие, се подсигурява безвредно излизане от Мариупол ", даде обещание той, представен от Ройтерс.

Мизинцев съобщи, че филантропични коридори, извеждащи от Мариупол, ще бъдат отворени в 10 ч. московско време през днешния ден. Украинската вицепремиерка Ирина Верешчук съобщи през вчерашния ден, че общо 7 295 души са били евакуирани през днешния ден от украински градове по филантропични коридори. От тях 3 985 са напуснали Мариупол. Правителството има желание да изпрати близо 50 рейса на следващия ден в Мариупол, с цел да продължи евакуацията, добави Верешчук.

" Не може да става и дума за никакво предаване и слагане на оръжие ", съобщи Верешчук, представена от " Украинска истина ". " Вече информирахме съветската страна за това ", добави тя.

В Мариупол починалите се погребват край пътя, оповестява Ройтерс.

Гръцкият общоприет консул в Мариупол Манолис Андрулакис, последният европейски посланик, напуснал обсаденото пристанище, съобщи, че градът е напът да се причисли към градовете, унищожени изцяло при предходни войни.

" Няма потребност да ги назоваваме - това са Герника, Ковънтри, Алепо, Грозни, Ленинград ", добави той. " Надявам се никой в никакъв случай да не види това, което аз видях ", акцентира дипломатът, пристигайки на интернационалното летище в Атина.

Киев беше подложен на обстрел тази нощ, почина минимум един човек, заяви в Телеграм кметът на украинската столица Виталий Кличко, представен от Ройтерс и ДПА.

При съветския обстрел са наранени жилища и търговски център в киевския Долен град. Спасителни екипи гасят огромен пожар в комерсиалния център. Най-малко трима души бяха ранени и при съветски удар в Житомирска област, в Западна Украйна. Повредени са 13 здания в региона на Коростен, на 80 км от град Житомир, съобщи Франс прес, като цитира информация на избавителните служби.

Пристанищният град Одеса също заяви, че в небето над града и покрайнините се следи увеличение на броя на съветските дронове. Засега обаче всичко е умерено, посочи районният боен водач Максим Марченко, представен от ДПА. Той удостовери, че някои от дроновете са били свалени от украинската противовъздушна защита.

Очаква се делегации на Украйна и Русия да се срещнат през днешния ден за нов кръг договаряния, съобщи ДПА. И двата преговорни екипа желаят полемиките, които ще се водят посредством видеовръзка, да стартират сутринта, сподели Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

Русия е почнала интензивно да употребява разследващи дронове, с цел да следи резултатите от ракетните удари и поради загубите понесени до момента от авиацията ѝ (96 самолета), сподели Юри Игнат, представител на украинските военновъздушни сили, представен от " Украинска истина ". Числото не е без значение доказано.

Коментирайки известията, че Русия за първи път е употребила в изискванията на война хиперзвукови ракети, американският министър на защитата Лойд Остин сподели, че явно Москва се пробва да си върне самодейността, само че и че той не счита този вид ракети за въоръжение, което трансформира напълно обстановката.

Френският министър на стопанската система Брюно Льо Мер не изключи Европейският съюз да спре напълно да купува съветски петрол и газ, съобщи Ройтерс.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР