Русия поиска норвежка дипломатка да напусне страната, след като бяха

...
Русия поиска норвежка дипломатка да напусне страната, след като бяха
Коментари Харесай

Москва изгони норвежки консул, заявил, че мрази руснаците

Русия изиска норвежка дипломатка да напусне страната, откакто бяха оповестени нейни думи, че ненавижда руснаците.

Посланикът на Норвегия в Москва Рюне Ресаланд е бил извикан през днешния ден в съветското външно министерство, където е изразен митинг по отношение на неприемливото държание на консула от норвежкото Генерално консулство Елизабет Елингсен на 6 юли в хотел в Мурманск.

" Присъствието на дипломата Елизабет Елингсен на съветска територия е невероятно ", съобщи говорителката на съветската дипломация Мария Захарова, отбелязвайки че норвежкият дипломат е бил известен за възражението на Москва.

Норвежкото външно министерство удостовери, че визата на Елингсен ѝ е била отнета и тя е напуснала страната. Говорител на ведомството посочи, че " думите, употребявани от служителката ни, не отразяват норвежката политика и нашата позиция във връзка с Русия и нейния народ ".

Скандалът избухна предходната седмица след разпространяването в обществените мрежи на видео от охранителни камери на хотел в град Мурманск, където на фрагментите се вижда как консул Елизабет Елингсен гневно споделя на рецепцията на хотела, че ненавижда руснаците и желае друга стая. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР