Русия отправи ново предупреждение към Запада във връзка със сделката

...
Русия отправи ново предупреждение към Запада във връзка със сделката
Коментари Харесай

Русия с нови условия за удължаването на зърнената сделка

Русия насочи ново предизвестие към Запада във връзка със договорката за експорт на зърно с Украйна, като съобщи, че би трябвало да бъдат изпълнени редица условия, с цел да може Москва да удължи периода на деяние на съглашението след 18 май, се схваща от известие на съветското външно министерство.

Споразумението, контрактувано през юли с посредничеството Турция и Организация на обединените нации, обезпечи на украинските доставки на зърно безвреден кулоар в Черно море, откакто те бяха блокирани с началото на войната с Русия.

Москва, чиято стопанска система е наранена от редица западни наказания, неведнъж заплашваше да се откаже от съглашението, в случай че останат спънки пред личния ѝ експорт.

В изказване от през днешния ден съветското външно министерство съобщи, че " е мъчно да се приказва за по-нататъшно разширение на " Черноморската самодейност " след 18 май ", в случай че Москва не вижда никакъв прогрес.

Няма наказания върху съветския експорт на храни и торове за международните пазари, само че проблемите са свързани с вторичните наказания, наложени на корабни и застрахователни компании, както и на банки.

Външното министерство изложи лист с условия за удължение на съглашението, в това число разрешаване на Руската селскостопанска банка да се свърже още веднъж с платежната система SWIFT.

Доставките на селскостопанска техника, аварийни елементи и услуги също би трябвало да бъдат обновени, се споделя в изказването.

Условията на Москва включват обновяване на доставките на амоняк по тръбопровода Толиати-Одеса.

Освен това външното министерство изиска анулация на рестриктивните мерки върху застраховките и достъпа до пристанища, както и на глобите против компании, свързани с производството и превоза на храни и торове.

От юли насам договорката разреши износа на повече от 27 млн. тона зърно и селскостопански артикули. Тя беше подновявана два пъти.

При удължаването на договореностите през март Русия съобщи, че договорката ще бъде годна 60 дни вместо 120-те дни, планувани в първичното съглашение, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР