Основната френска крайнодясна партия заяви, че повече няма да заседава

...
Основната френска крайнодясна партия заяви, че повече няма да заседава
Коментари Харесай

Френската крайна десница се разцепи с германската АзГ в парламента на ЕС

Основната френска крайнодясна партия съобщи, че повече няма да заседава в Народното събрание на Европейски Съюз дружно с фракцията на " Алтернатива за Германия ". С това тя сподели, че е изгубила самообладание към несъгласията към немските си съдружници.

Националното обединяване (RN) съобщи, че ще сътвори известна отдалеченост от АзГ след мненията на лидера на листата на немската партия в идните идващия месец избори за Европейски Съюз за паравоенната мощ Секретен сътрудник в нацистка Германия.

RN на Марин Льо Пен сега се намира на върха в изследванията за изборите за Европейски Съюз и съгласно анализаторите елементарно ще победи центристката коалиция на президента Еманюел Макрон идващия месец.

Льо Пен, която е водила три несполучливи президентски акции, се пробва да вкара RN в политическия мейнстрийм, защото се стреми към нов опит за президентския пост през 2027 година

Лидерът на партията Жордан Бардела, който оглавява листата на RN на изборите, е " решил повече да не заседава с " депутатите от АзГ в Европейския парламент, съобщи ръководителят на акцията му Александър Лубе пред Агенция Франс Прес.

Ръководителят на листата на АзГ в изборите Максимилиан Крах съобщи в изявление за италианския вестник " Ла Република " през уикенда, че човек, който е бил член на Секретен сътрудник, " не е автоматизирано нарушител ".

" Проведохме откровени диалози " с АзГ, споделя Лубе. " Уроците не бяха научени, тъй че поемаме следствията ", сподели той и добави, че Бардела е взел решението следобяд.

RN и АзГ бяха главните членове на групата в Европейския парламент, наречена " Идентичност и народна власт ", която включваше и няколко други европейски крайнодесни партии.

Крах е в центъра на многочислени несъгласия, като този месец следователи претърсиха офиса му в Брюксел като част от следствие на негов консултант, който е обвинен в шпионаж в интерес на Китай.

Като началник на партията RN 28-годишният Бардела образува ефикасен политически тандем с Льо Пен, която би желала да го назначи за министър-председател, в случай че завоюва президентския пост.

Решението за спиране на връзките с АзГ идва в миг, когато Бардела се приготвя за основен избирателен спор по френската телевизия в четвъртък с министър-председателя Габриел Атал.

През януари Льо Пен съобщи, че не е съгласна с концепцията за всеобщо експулсиране на имигранти, откакто АзГ сякаш е обсъждала тази концепция на среща с екстремисти, в това число с изтъкнат австрийски крайнодесен водач, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР