Русия отхвърля инсинуациите за ядрени заплахи и действия, насочени към

...
Русия отхвърля инсинуациите за ядрени заплахи и действия, насочени към
Коментари Харесай

Русия отхвърля инсинуациите за ядрени заплахи в Украйна

Русия отхвърля клеветите за нуклеарни закани и дейности, ориентирани към подкопаване на физическата нуклеарна сигурност в Украйна, съобщи организация ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Игор Вишневецки, заместник-директор на Департамента за неразпространение и надзор на въоръженията към съветското външно министерство, съобщи това във вторник на конференцията за обзор на Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия.

Подробна реакция на клеветите за хипотетични закани с нуклеарно оръжие и дейности, ориентирани към подкопаване на нуклеарната и физическата нуклеарна сигурност в Украйна, ще дадем по-късно, като се възползваме от правото си на отговор (по време на дебата на конференцията - бел. ТАСС.), сподели дипломатът.

След неколкократни отлагания от 2020 година насам поради пандемията от COVID-19, десетата конференция за Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия бе открита през вчерашния ден в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк и ще продължи до 26 август. Договорът е подписан от 191 страни и влезе в действие през 1970 година за да предотврати разпространяването на нуклеарни оръжия.

През януари петте непрекъснати страни членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (САЩ, Китай, Русия, Обединеното кралство и Франция), които са и нуклеарни сили, се ангажираха с " преустановяване на опитите за разпространяване " на нуклеарни оръжия, преди приемането на нов отчет от конференцията.

По време на последната конференция по контракта от 2015 година, страните участнички не съумяха да реализират съглашение по главните въпроси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР