Русия отговори на атаката срещу Кримския мост с удари по

...
Русия отговори на атаката срещу Кримския мост с удари по
Коментари Харесай

Ракетните удари на Русия обезсърчават Киев от терористични атаки

Русия отговори на офанзивата против Кримския мост с удари по сериозни военни и енергийни уреди в цяла Украйна. В резултат на това доста огромни градове в страната останаха без електричество, има проблеми с връзката. Дали тази ракетна офанзива е началото на нов стадий от спецоперацията, ще охлади ли военния жар на Киев или ще се наложат нови удари по значими инфраструктурни обекти в Украйна?

В понеделник към 8 часа сутринта съветските въоръжени сили нанесоха масиран удар на украинска територия с далекобойно високопрецизно оръжие. Целта бяха обекти на военни системи за ръководство, връзки и сила. До два и половина следобяд московско време Министерството на защитата съобщи: „ Целта на удара е реализирана. Всички набелязани цели са изумени “.

„ Според украинската страна към 12:00 часа московско време по територията на Украйна са били изстреляни над 80 ракети, забележителна част от тях са паднали в региона на Киев. В същото време Противовъздушна отбрана на ВСУ се оказа на практика безсилна, защото лъвският дял от системите бяха трансферирани от Киев към линията на прикосновение на изток и юг от страната “, сподели роденият в Киев политолог Алексей Нечаев.

Един от главните обекти на съветските ракетни офанзиви беше украинската енергийна система. Авторите на канала „ Рибар “ в „ Телеграм “, обобщавайки известията, пристигнали денем, заключиха, че три киевски топлоелектрически централи, както и Топлоелектрическа централа в Лвов, в Бурщин в Западна Украйна и в Кривой Рог са били ударени (последната е една от най-големите в Украйна). Електрически подстанции бяха деактивирани в западната част на страната - в Ровно, Хмелницки, Тернопол, в центъра – подстанцията при Житомир, както и електрическа подстанция в североизточната част на Украйна, в Конотоп, Сумска област. Редица огромни градски центрове, по-специално Харков, Одеса, Днепропетровск, Ровно, Луцк, са изцяло изключени от зареждането..

Съобщава се също за провалянето в Киев на централата на Службата за сигурност на Украйна и централата на Консултативната задача на Европейски Съюз покрай парка „ Владимирска горка “. В същото време, както означават източниците на „ Рибар “, към момента не са нанесени удари по такива центрове за взимане на решения като президентството, Министерството на защитата на Украйна и Генералния щаб на ВСУ, както и постройките на Министерски съвет и Върховната Рада.

Според изказването на украинската страна, изразено от представителя на командването на Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна Юрий Игнат, Русия е нанесла минимум 100 удара с ракети и безпилотни самолети по най-големите градове на Украйна и съвсем всички регионални центрове. Съобщава се, че за офанзивата са употребявани пет вида ракети: Х101, Х555, които са изстреляни от стратегически бомбардировачи от Каспийския район, „ Калибър “ от Черно море, както и С-300 и Торнадо. Премиерът Денис Шмигал разгласи извеждането от употреба на 11 значими инфраструктурни уреди в осем района на страната.

Масирани ракетни удари в цяла Украйна бяха осъществени малко повече от ден след проведената от режима в Киев офанзива на Кримския мост. Президентът Владимир Путин, говорейки в понеделник на оперативно съвещание на Съвета за сигурност, загатна и двете събития. Държавният глава дефинира нападението на Кримския мост като терористичен акт. „ Режимът в Киев с дейностите си в действителност се изравни с интернационалните терористични формирования, с най-отвратителните групи. Вече е просто невероятно да се оставят закононарушения от този тип без отговор “, акцентира президентът.

Отговорът беше масиран удар по украинските военни командни, информационни и енергийни уреди. Президентът акцентира: „ Ако опитите за осъществяване на терористични офанзиви на наша територия продължат, отговорите на Русия ще бъдат сурови и по мащаб ще подхождат на равнището на заканите за Руската федерация “.

Както означи военният специалист Владислав Шуригин „ случилото се през днешния ден може да се преглежда като демонстративно наказване “. „ Тоест Русия сподели какво ще направи, в случай че Украйна продължи тази политика. В същото време остава въпросът дали Украйна ще успее да разбере това. Ако се опитат да нападат различен обект на наша територия, нашата реакция е разбираема Ако нанасяме такива удари най-малко един път седмично, то след месец от инфраструктурата на Украйна няма да остане нищо “, добави военният анализатор.

„ Не мисля, че днешните пристигания в Украйна са еднократно събитие “, споделя на собствен ред Александър Бартош, член-кореспондент на Академията на военните науки. По-скоро това е разумно струпване на удари против съперника, което ще продължи. Когато украинските управляващи подготвяха терористична офанзива против Кримския мост, евентуално допускаха, че ще последва съветски отговор. Но те разчитаха на удари с ниска активност и не по най-значимите обекти.

„ Украинските военни последователно минаха от плахи обстрели на съветска територия към постоянни обстрели, които бяха записани и докладвани от ФСБ. След това те станаха изцяло нагли и чакаха, че няма да създадем нищо в отговор, в това число когато подредиха терористична офанзива на Кримския мост “, споделя Алексей Леонков, редактор на списание „ Арсенал на Отечеството “.

Сега, когато Украйна е изправена пред съветски отговор, ще има предстояща и явна реакция от западните стопани на киевския режим, прибавя Шуригин. „ Те ще изпаднат в нервност, тъй като прелестно схващат, че ще би трябвало да възстановят и ремонтират инфраструктурата на Украйна за своя сметка. А в навечерието на отоплителния сезон Украйна, останала без ток и топлота, е камък на шията на Запада “, твърди специалистът.

„ Сега е значимо за нас да не стопираме и да реализираме задачите си. Очевидно, без значение от нашия отговор, западните политици няма да спрат войната против Русия “, сподели Борис Рожин, специалист от Центъра за военно-политическа публицистика. „ В близко бъдеще би трябвало да чакаме обстрел на Донецк, Луганск и пограничните региони на Русия. Затова би трябвало да продължим сходни масирани удари, разрушавайки енергийната инфраструктура на Украйна “, добави той.

Военният анализатор Юрий Подоляка предвижда, че украинските управляващи са в положение релативно бързо да възстановят разрушените уреди. „ Но в случай че сходни „ долитания “ станат систематични, инфраструктурата на градовете просто не може да издържи на такава офанзива “, изясни специалистът.

Добавяме, че ръководителят на комисията по защита и сигурност на Съвета на федерацията Виктор Бондарев е уверен, че ударът против Украйна след детонацията на Кримския мост е началото на нов стадий от съветската специфична интервенция.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР