Русия определи новината за повреда на газопровода между Естония и

...
Русия определи новината за повреда на газопровода между Естония и
Коментари Харесай

Мистериозен саботаж в Балтийско море! Русия се разтревожи от аварията на газопровода

Русия дефинира новината за щета на газопровода сред Естония и Финландия като тревожна и съобщи, че офанзивата против газопровода " Северен поток " предходната година е рисков казус, оповестява " Ройтерс ".

Подводният газопровод " Балтикконектор " (Balticconnector) и телекомуникационен кабел, свързващ Финландия и Естония, бяха развалени в неделя.

Вчера Хелзинки съобщи, че повредата може да е вследствие на съзнателно деяние. Финландските управляващи прецизираха, че се счита, че повредата на газопровода е настъпила във финландски води, а пробивът на телекомуникационния кабел - в естонски води.

По-рано през днешния ден пък естонският министър на защитата Хано Певкур уточни, че повредата на газопровода е породена от " много огромна мощ ".

" Нямам техническа информация, не знам дали нашите специфични служби разполагат с такава, само че, несъмнено, това е много притеснителна вест ", уточни представителят на Кремъл Дмитрий Песков по въпроса.

Той напомни, че в Балтийско море е имало рискови прецеденти - гърмежите на газопроводите " Северен поток " през септември 2022 година, за които Москва упреква Съединени американски щати и Англия, само че двете страни отхвърлят да са забъркани.

" Знаем, че към този момент са основани рискови прецеденти за осъществяване на терористични офанзиви против сериозни инфраструктурни обекти в Балтийско море, имам поради офанзивите против газопроводите " Северен поток ", означи Песков.

Остава мистерия кой стои зад офанзивата против " Северен поток ".

На 26 септември 2022 година, няколко необясними подводни детонации раздраха газопроводите " Северен поток 1 " и новоизградения " Северен поток 2 ", които свързват Русия и Германия през Балтийско море.

Взривовете станаха в икономическите зони на Швеция и Дания, като и съгласно двете страни те са били умишлени. Все още обаче не е открито кой е причинителят. Двете страни и Германия проверяват случая.

Руското външно министерство упрекна и трите страни в съзнателно закъснение и в опит да прикрият кой стои зад офанзивата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР