Русия обяви във вторник, че наблюдава с голяма загриженост решението

...
Русия обяви във вторник, че наблюдава с голяма загриженост решението
Коментари Харесай

Кремъл наблюдава с голяма загриженост действията на САЩ относно Украйна



Русия разгласи във вторник, че следи с огромна угриженост решението на Съединените щати да слагат 8500 бойци в бойна подготвеност, с цел да бъдат подготвени да се разположат в Европа при положение на ескалация на рецесията в Украйна, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков упрекна Вашингтон, че подклажда напрежението към Украйна, повтаряйки линията на Москва, че рецесията е провокирана от дейностите на Съединени американски щати и НАТО, а не от съсредоточаването на десетки хиляди съветски бойци покрай украинската граница.

Западните страни пък упрекват Русия, която нахлу в Украйна през 2014 г. че възнамерява нова офанзива. Москва отхвърля сходен проект, само че показва, че може да предприеме неуточнени военни дейности, в случай че не бъдат изпълнени настояванията, в това число обещанието на НАТО в никакъв случай да не приема Киев в алианса.

НАТО съобщи в понеделник, че слага силите си в подготвеност и укрепва Източна Европа с повече кораби и бойни самолети. Русия жигосах тези ходове като " западна нервност ".

Днес Песков сподели, че президентът Владимир Путин ще беседва тази седмица с френския си сътрудник Еманюел Макрон, който също по този начин възнамерява да беседва с украинския президент Владимир Зеленски.

През тази седмица Русия чака писмен отговор от страна на Съединени американски щати на предоставения от Москва лист с претенции за сигурност, някои от които Вашингтон към този момент отхвърли.

Дмитрий Песков означи, че паниката на съветската страна по отношение на американските войски не е повлияла на договарянията, защото актуалната фаза на договарянията е завършила.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР