Русия обвини Запада, че страда от хистерия заради критиките по

...
Русия обвини Запада, че страда от хистерия заради критиките по
Коментари Харесай

Русия: Западът страда от Навални хистерия

Русия упрекна Запада, че страда от хистерия поради рецензиите по решението за затвор на опозиционния политик Алексей Навални , а Кремъл съобщи, че, с цел да прекъсне митингите, оповестява " Ройтерс ".

Във вторник за нарушавания на предварително освобождение, които съгласно него са измислени, с цел да го отстранят, Русия пренебрегва апелите от Запада и протестиращите вкъщи да го освободят.

Поддръжниците на Навални се пробваха да се съберат, с цел да покажат поддръжка по време на процеса и по-късно излязоха на улицата, с цел да стачкуват, принуждавайки управляващите да затворят някои централни метростанции и да задържат повече от 1400 души, съгласно наблюдаващ на митинга.
 Повече от 10 000 души са арестувани на митингите в Русия в поддръжка на Навални
Повече от 10 000 души са арестувани на митингите в Русия в поддръжка на Навални

Съд във вторник реши, че той би трябвало да лежи в пандиза 2 година и 8 месеца

Руският външен министър Сергей Лавров отхвърли западните претенции като " арогантни и несъответствуващи ", заявявайки, че Москва няма да се трогне от западните " истерици ".

Съюзниците на Навални упрекват полицията , че всъщност е забранила публичния митинг и че е употребила непропорционална мощ и принуждение.

Кремъл съобщи, че реакцията на полицията късно във вторник е била оправдана, защото митингите са противозаконни и неразрешени. Говорителят Дмитрий Песков упрекна съдружниците на Навални в умишлена провокирация на полицията, като свикат митинги край Кремъл след решението на Навални.

" Реакцията на полицията се дължи на заканите , които биха могли да зародят от организирането на подобен митинг ", сподели той пред кореспонденти по време на конферентен диалог. " Провокациите се състоят от обстоятелството, че през вчерашния ден имаше апели за несанкционирани митинги. "
 Отравянето на Навални е инсценировка, има вяра Лавров
Отравянето на Навални е инсценировка, има вяра Лавров

Лавров доближи до това умозаключение от обстоятелството, че Германия не е предоставила доказателства

" През последните дни няколко пъти се сблъсквахме с апели за противозаконни митинги и се подхващат ограничения за предотвратяването им пред да доведат до... по-лоши последствия ", добави той.

Съюзниците на Навални разпространиха фрагменти от подиуми, които съгласно тях демонстрират полицейско принуждение , в това число един клип, в който чиновник на полицията за всеобщи вълнения удря оператор с палка и го настила.

Песков, представителят на Кремъл, съобщи, че случаят е обект на вътрешно следствие .

Западът прикани Москва да освободи Навални, само че Русия отговори, да не се занимават с нейните вътрешни каузи .

" Хистерията, която видяхме по правосъдния развой по случая Навални, несъмнено е отвън всевъзможни мащаби ", сподели външният министър Сергей Лавров.
 Германия не изключва санкциониране на Русия за Навални
Германия не изключва санкциониране на Русия за Навални

Но поддържа " Северен поток 2 "

Миналата седмица . Решението е взето преди чуването дали Навални би трябвало да лежи няколко години в пандиза .

44-годишният съветски опозиционер бе по-малко от час след идването си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца от отравяне с новичок, което се допуска, че е по заповед на президента Владимир Путин.

Опозиционерът ще .

Критикът на Кремъл и деятел против корупцията се през август 2020 година По-късно той бе приет в болница в Берлин. Германия твърди, че , само че Москва отвръща, че лекарите не са разкрили следи от отрова.

През уикенда се поради задържането му по-рано този година.
 Русия основава закон за санкции при апели за наказания против руснаци
Русия основава закон за санкции при апели за наказания против руснаци

Наказателна отговорност за присъединение към режима на антируски ограничаващи ограничения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР