Русия няма да остави без отговор неоснователните и провокативни действия

...
Русия няма да остави без отговор неоснователните и провокативни действия
Коментари Харесай

Песков:Русия ще отвърне на провокациите на България

Русия няма да остави без отговор неоснователните и провокативни дейности на Чехия и България, съобщи днес прессекретарят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

„ Русия реагира и ще реагира. Подобни безусловно неприемливи и провокативни стъпки и безусловно неприемливи, неоснователни и недоказани обвинявания (по адрес на) Русия няма да останат без реакция ”, предизвести Песков, говорейки пред публицисти.

Представителят на Кремъл не посочи какви ще бъдат тези ответни ограничения. „ Не желая да влизам в детайлности, не виждам смисъл от това ”, сподели той, като в това време означи, че във всеки случай дейностите на Русия ще бъдат в отбрана на на нейните ползи.

По-късно, в предаване по Първи канал на съветската телевизия, Песков назова позициите на Чехия и България в дипломатическия скандал „ шизофренични ”.

„ Несъмнено дейностите на Прага и София провокират: а) раздразнение; б) съжаление; в) недоумение ”, разяснява представителят на Путин. Той изрази „ предпочитание, несъмнено, въпреки всичко да забележим някакви промени в тази шизофренична позиция ” на Чехия и България ”, споделя той.

Москва реагира „ задоволително пламенно ” при сегашната обстановка, разяснява Песков. Според него Чехия и България би трябвало да осъзнаят, че не може да се насочат без учредения съществени обвинявания по адрес на Русия или на която и да било друга страна. В противоположен случай обвиняванията „ автоматизирано девалвират ” и се връщат като бумеранг по страните, които са ги отправили, увери той.

Представителят на Кремъл назова обвиняванията против Русия „ нелепости, които нямат никакви учредения, те са неистина ”. „ И ние изрично не одобряваме сходни обвинявания ”, акцентира той.

Песков изрази удовлетворение, че в този случай „ нападателната европейска взаимност не господства и доста страни от Европейски Съюз се пробват да оценят обстановката уравновесено и трезво, а също и трезво боравят с обстоятелствата ”. „ Ние, несъмнено, си даваме сметка, че избран лагер (на новите страни членки на) Европейския съюз в продължение на доста години показват доста враждебно държание към Русия, само че се надяваме, че въпреки всичко това държание ще бъде уравновесено от гледната точка на тези страни, които са основата на Евросъюза и все по този начин са склонни към по-трезв разбор ”, добави той.

На 17 април Чехия сподели, че Русия е забъркана във гърмежите в оръжейни хранилища в източното село Върбетице през 2014 година, при които починаха двама души. Прага изгони 18 съветски дипломати, които съгласно страната в действителност са сътрудници на спецслужбите. Русия стачкува остро и на собствен ред експулсира 20 чиновници на чешкото посолство в Москва.

Вчера представителка на българския основен прокурор пък заяви, че прокуратурата подозира шестима руснаци, че са забъркани в причиняването на четири гърмежа в страната от 2011 до 2020 година, в които е била съхранявана продукция на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, отбелязва ТАСС. В складовете във Върбетице също е имало муниции на Гебрев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР