Русия не заплашва никого, но въздушно-космическите сили започват постоянно патрулиране

...
Русия не заплашва никого, но въздушно-космическите сили започват постоянно патрулиране
Коментари Харесай

Путин: Самолети с ракети „Кинжал“  ще патрулират над Черно море

Русия не заплашва никого, само че въздушно-космическите сили стартират непрекъснато наблюдаване на пространството над Черно море от самолети с хиперзвукови ракетни комплекси “Кинжал ”, сподели съветският президент Владимир Путин на 18 октомври на брифинг след визитата си в Пекин.

“Това, което ще кажа в този момент, не е опасност. Но по моя директива съветските Върховен касационен съд стартират да патрулират на непрекъсната основа в неутралната зона на въздушното пространство над Черно море. Нашите самолети МиГ-31 са въоръжени с ракетни комплекси „ Кинжал “, сподели Путин.

Ракетите “Кинжал ” доближават скорост от 9 Маха и могат да поразяват цели на разстояние над 1000 километра.


По-рано Путин съобщи, че Съединени американски щати от ден на ден се въвличат в спора в Украйна и на фона на влошаващата се обстановка в зоната на палестинско-израелския спор „ всичко това нажежава атмосферата “. „ Така взеха и изтеглиха две авиационни групи в Средиземно море “, добави съветският президент.

Какво се знае за хиперзвуковата ракета “Кинжал ”.

Да напомним, че Путин приказва за „ Кинжалите “ за първи път в президентското си послание на 1 март 2018 година По думите му този високоточен хиперзвуков авиационно-ракетен комплекс няма аналози в света, ракетите могат да маневрират във всички сектори от траекторията на полета и да преодоляват всички системи за противовъздушна и противоракетна защита. През август 2023 година генералният шеф на държавната корпорация Ростех Сергей Чемезов рапортува на президента, че „ Кинжалите “ са се потвърдили чудесно в днешните бойни дейности.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР