Русия не вижда необходимост от изпращане на правоприлагащи сили в

...
Русия не вижда необходимост от изпращане на правоприлагащи сили в
Коментари Харесай

Кремъл: Русия няма да изпраща правоохранителни сили в Беларус

Русия не вижда нужда от изпращане на правоприлагащи сили в помощ на Беларус, защото в този момент обстановката в страната е постоянна и под надзор, съобщи в понеделник представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Говорейки по време на конферентен диалог с кореспонденти, Песков уточни, че беларуските сили за сигурност и управлението на страната държат обстановката под надзор по " много сигурен метод ".

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин съобщи, че Кремъл е основал специфични полицейски сили, които да поддържат Лукашенко по негово искане, само че съобщи, че те няма да бъдат разгърнати, в случай че вълненията в Беларус не излязат отвън надзор предвид на гражданските безредици, избухнали в Минск след президентските избори. Докато този ход беше приветстван в Беларус, той беше наказан от НАТО и Европейския съюз.

Дмитрий Песков също по този начин означи, че Москва е подготвена да окаже помощ при реализирането на промени на конституцията на Беларус, в случай че президентът на страната Александър Лукашенко изиска това.

Ройтерс припомня, че по-рано тази година Русия утвърди промени в личната си конституция, които разрешават на Путин да остане на власт до 2036 година, в случай че бъде определен за нов президентски мандат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР