Русия не разглежда разработването на хиперзвукови оръжия от страна на

...
Русия не разглежда разработването на хиперзвукови оръжия от страна на
Коментари Харесай

Русия защити правото на Китай да тества хиперзвукови оръжия

Русия не преглежда създаването на хиперзвукови оръжия от страна на Китай като опасност. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Той акцентира, че извършеното тестване на подобен вид оръжие не нарушава нито едно от интернационалните отговорности на Пекин.

Освен това Песков уточни, че Съединените щати също създават сходни оръжейни системи.

Припомняме, преди дни " Файненшъл таймс ", че благодарение на ракета притежател Китай е изстрелял планиращ хиперзвуков аероплан, кадърен да носи нуклеарно оръжие. Той е прелетял през ниското орбиталното пространство, само че не е съумял да доближи плануваната цел, а се е отклонил на няколко десетки километра. Независимо от това обаче американските военни са били впечатлени от извършеното тестване, което е демонстрирало значителен прогрес от страна на китайските учени в създаването на хиперзвукови оръжия.

Впоследствие обаче от китайското външно министерство отхвърлиха тези изказвания и прецизираха, че е било извършено тестване на галактически транспортен съд, а не на нуклеарна хиперзвукова ракета.

От ведомството обясниха, че става въпрос за " обикновен тест " за изпитване на технология за наново потребление на транспортно средство. Освен това подчертаха, че тестването е било осъществено през юли, а не през август, както оповестява " Файненшъл таймс ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР