Русия не е прибягнала до ядреното оръжие, защото все още

...
Русия не е прибягнала до ядреното оръжие, защото все още
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Войната ще е дълга, защото Русия не променя своите цели

Русия не е прибягнала до нуклеарното оръжие, тъй като към момента важи правилото, че в случай че бъде употребявано то, отсрещната страна също ще го използва

„ Русия загуби войната стратегически. Войните са лесни за започване, само че сложни за привършване. Речта на Путин беше ориентирана във вътрешността, към вътрешната аудитория и към войнолюбците в Русия. Той се пробва да резервира поддръжката, която му е толкоз нужна. Русия в никакъв случай не е имала почитание към човешкия живот. Войната ще е дълга, тъй като Русия не трансформира своите цели “.

Това съобщи в студиото на „ 120 минути “ по Надежда Нейнски, някогашен външен министър, евродепутат и дипломат на България в Турция.

„ Русия не е прибягнала до нуклеарното оръжие, тъй като към момента важи правилото, че в случай че бъде употребявано то, отсрещната страна също ще го използва. Тя организира тотална война без нуклеарно оръжие. Украйна води война стандартно, до момента в който Русия освен, че се пробва да унищожи инфраструктура, градове и територии – тя се пробва да русифицира цели територии “, регистрира тя.

Геополитиката година по-късно

„ След като Югославия се разпадна, Сърбия не бе приета за приемник и териториалните ѝ искания към съседите не бяха приети. Когато Съветският съюз се разпадна, интернационалната общественост призна Русия за приемник на Съюз на съветските социалистически републики и ѝ резервира мястото в Съвета по сигурността на Организация на обединените нации. Русия отиде по-далеч – реши, че е приемник на зоните на въздействие в Източна Европа “, уточни тя.

Бившият евродепутат напомни, че преди началото на войната Владимир Путин изпрати писмо до НАТО и Съединени американски щати, в което настояваше Съединени американски щати да изтеглят войските си от Централна и Източна Европа.

„ Това значи, че в случай че ние позволим Русия да раздели Украйна, това няма да е последната страна, чиято територия ще е част от апетитите на Русия. Последната година сподели, че Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз се опълчват на завръщането на политиката на силата “, акцентира Надежда Нейнски.

„ България не може да бъде отвън демократичния свят. Ние сме солидарни с народа на Украйна, само че с изключение на солидарността ние би трябвало да вземем решения, които да подсигуряват нашата национална сигурност “.

Отношенията с Китай

„ Има доста дипломатически совалки, само че Китай беше шокиран от оперативността на американското разузнаване, което разгласи преди войната дислоцирането на съветските войски до границата с Украйна “, открои някогашния външен министър.

Според нея Китай ще загуби доста, в случай че се стигне до дестабилизация на света.

„ Китайските точки за мир са общи пожелания, без конкретика. Отношението на Китай към нуклеарните оръжия е повлияло върху съветския президент. Все отново има лостове на надзор, най-малко на този стадий “, разяснява Нейнски.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР