Русия настоява българските правоохранителни органи да проведат разследване във връзка

...
Русия настоява българските правоохранителни органи да проведат разследване във връзка
Коментари Харесай

Мария Захарова иска от България разследване за оскверняване на паметник на съветските войни

Русия упорства българските правоохранителни органи да проведат следствие по отношение на оскверняването на паметника на руските воини в Добрич.

Това се споделя в публикувано изказване на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от международните медии.

Захарова акцентира, че Москва е възмутена от следващия акт на вандализъм против мемориал на руските воини в Добрич, където нарушители са осквернили паметника костница.

" Настояваме българските правоохранителни органи да проведат изцяло следствие, да открият и санкционират виновниците, да обезпечат надлежната защита на руските/съветски монументи и костници ", сподели Захарова.

" Безусловно виновността за следващото безобразно посягане лежи върху непосредствените причинители - лишени от съвест и нямащи визия нито за историята, нито за това, което тъкмо в този момент се случва в Европа. Ясно е също по този начин, че това злочинство се вписва в " мейнстрийма " на русофобията, култивирана от управляващите на страните от НАТО и Европейския съюз, които се пробват да разрушат другарските усеща и взаимната благосклонност, свързващи съветския и българския народ ", добави говорителката.

" Убедени сме, че този план е жертван на неуспех. Знаем, че в България имаме доста другари, които усърдно пазят нашите общи обичаи и не се поддават на безсрамна агитация ", заключи говорителката.

Източник " Стандарт "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР