Русия нанесе удари от въздуха срещу редица украински градове. Бяха

...
Русия нанесе удари от въздуха срещу редица украински градове. Бяха
Коментари Харесай

Русия активизира офанзивата си в Донбас

Русия нанесе удари от въздуха против редица украински градове. Бяха взривени цивилни обекти, като електростанции и най-малко пет железопътни гари. Същевременно съветските войски се активизираха по целия фронт в Донбас, съобщи Нова ТВ.

Украйна споделя, че руснаците нападат и обградения металургичен комплекс „ Азовстал”. Преди няколко седмици президентът Владимир Путин разпореди индустриалната зона в Мариупол да не бъде атакувана. Смята се, че към 200 цивилни се крият там, дружно с украински бойци.

Русия удари с ракети най-малко три подстанции край Лвов. Хиляди в града останаха без ток. В последните седмици съветската войска унищожава цивилни обекти като мостове или даже елементарни бензиностанции.

„ Спирането на електричеството е значимо за железопътния превоз. Влаковете закъсняват. Опитваме се да възстановим подаването. Въпреки това закъсненията ще продължат”, изясни губернаторът на Лвовска област Максим Козицки.

Украинците споделят, че няма опрощение за офанзиви като тази - против парк в Харков. Там очевидно няма военни обекти. Жителите на града ги дефинират като тенденциозен тормоз и гнет от съветската войска.

Същевременно Русия засилва офанзивата си в Донбас. За три седмици руснаците реализираха нищожно нахлуване и не съумяха да пробият близо 500-километровия фронт. Според Украйна съветски бойци още веднъж се натрупат сред градовете Изюм и Славянск. Тежки боеве има и край Попасна и Лиман.

„ Опитват се да вдигнат темпото в Източна Украйна. Искат да доближат административните граници на Донецка и Луганска област. Опитват и да генерират нахлуване по посока Кривой рог и Запорожие”, сподели представителят на Министерството на защитата на Украйна Олександър Мотузяник.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР