От 17 до 19 май Бургас се превръща в център

...
От 17 до 19 май Бургас се превръща в център
Коментари Харесай

Зелен уикенд в Бургас: Карнавал, велопоход и познавателен тур

От 17 до 19 май Бургас се трансформира в център за фенове на природата със своята стратегия за Зелен уикенд. Празникът на биоразнообразието предлага разнородни събития, които дават обещание да задоволят както дребни, по този начин и огромни.

Зеленият уикенд стартира на 17 май с Карнавал на биоразнообразието, който ще се организира под мотото „ Бургас на три езера “. Началото е в 17:00 часа на площад „ Атанас Сиреков “, където участниците ще тръгнат в костюмирано шествие по улица „ Богориди “ и ще завършат на открита сцена „ Охлюва “ в 18:30 часа, където ще бъдат наградени всички участници.

На 18 май е изпълнен с действия на брега на Атанасовско езеро, където ще се проведат йога занимания, лекции за езерото и наблюдаване на птици. Вечерта е непокътната за „ Приказки от здрача “, нощна разходка със Станимира Делева от Българска фондация „ Биоразнообразие “, която ще разкрие нощната дива природа в града. Природонаучен музей – Бургас се включва в програмата с безвъзмезден вход от 18:00 до 00:00 часа по случай Нощта на музеите.

През 19 май е планувано за велопоход от ПланетУм до Пода, със събирателен пункт в 10:00 часа. Следват просветителни действия и наблюдаване на птици в Пода. За тези, които избират по-спокойни занимания, Природен парк „ Странджа “ провежда познавателен поход в местността „ Отманли “ с начало в 09:30 часа, подобаващ за всички възрасти.

Зеленият уикенд е отлична опция за жителите и гостите на Бургас да се включат в значими и вдъхновяващи действия. Не пропускайте да станете част от този празник на природата и да създадете незабравими мемоари с другари и семейство .

Грандиозно събитие в Бургас: Очакват се легендите на BRAVE CF и мач за купа

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР