Русия нанесе нови удари на западния украински град Лвов. По

...
Русия нанесе нови удари на западния украински град Лвов. По
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Нови ракетни удари и прекъсване на електричеството в Лвов

Русия нанесе нови удари на западния украински град Лвов. По информация на кмета Андрий Садовий са били наранени три електрически подстанции, което е довело и до спирания на електроснабдяването и водоснабдяването в някои региони на града. Това са едни от най-сериозните удари върху западния град, който се трансформира в леговище за доста украинци, избягали от други елементи на страната.

Железопътните линии са съществена цел на ракетните удари на съветската войска в западната част на Украйна. Според Киев задачата е да бъдат спрени доставките на оръжия от Запада. Володимир Зеленски съобщи, че ракетните удари разкриват отчаянието на Москва. " Очевидно съветските военни реагират извънредно нервно на нашите триумфи ", сподели той във вечерното си видеообръщение. Президентът на Украйна заяви за ракетни офанзиви против Лвов, Виница, Одеса, Киевска област и Днепър.

Сблъсъците в Донецк и Луганск не престават

Продължават сраженията в Донбас. По данни на локалните управляващи в Донецк минимум 21 цивилни са били убити при съветски офанзиви, а 27 - ранени. Според украинска информация има незнаен брой починали и ранени и при ракетни офанзиви в централната Кировоградска област.

Същевременно в Мариупол съветските сили щурмуват металургичния комплекс " Азовстал ", където към момента се намират украински бойци и към 200 цивилни. Малко над 125 души, които бяха евакуирани оттова през уикенда, съумяха да стигнат до град Запорожие. Психолози започнаха работа с тях, с цел да им оказват помощ да превъзмогнат напрежението от седмиците, прекарани в подземията с стеснен достъп до храна, вода и медикаменти и под обстрел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР