Русия, която от февруари участва в така наречената от нея

...
Русия, която от февруари участва в така наречената от нея
Коментари Харесай

„Джерусалим пост“: Русия осъжда израелските удари в Газа, за да прикрие престъпленията си в Украйна

Русия, която от февруари взе участие в по този начин наречената от нея " специфична военна интервенция " в Украйна, прикани двете страни да проявят " оптималната въздържаност "

Русия осъди дейностите на Израел в линията Газа, откакто ИД удариха голям брой цели на палестински Ислямски джихад през петък следобяд и събота. Това се споделя в изказване на представителя на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова, написа SHIRA SILKOFF в „ Джерусалим пост “.

„ Москва е съществено обезпокоена от нов кръг от въоръжено принуждение в зоната на израелско-палестинския спор ", се споделя в изказването. Русия, която от 24 февруари тази година взе участие в това, което тя назовава „ специфична военна интервенция “ в Украйна, си разрешава да упрекна Израел, че за „ следващ път ескали напрежението в Газа, предизвикано от израелските въздушни удари на 5 август, в отговор на които палестински групировки стартира масиран разхвърлян обстрел на израелска територия. "

Призовавайки всички страни да проявят оптималната въздържаност и да работят за преустановяване на огъня, Захарова прибавя, че страната удостоверява своята „ кардинална и поредна позиция, отразена в съответните резолюции на Общото заседание и Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в поддръжка на изцяло и дълготрайно споразумяване на палестинско-израелския спор в сходство с правилото на двете страни. (…) Възможно е да се постави завършек на цикличното принуждение единствено в границите на преговорния развой, резултатът от който би трябвало да бъде реализирането на законните национални права на палестинския народ за основаване на самостоятелна страна в границите от 1967 година “, заключи тя.

Опит да се отклони вниманието от войната в Украйна?

След като нахлу в Украйна по-рано тази година, Русия завладя и пое контрола над голям брой украински територии, в това число Луганск, Донецк, Мариупол и Херсон. Също в миналото считан за украинска територия, Кримският полуостров е под съветски надзор, откогато беше атакуван и анексиран от Русия през март 2014 година, написа създателят.

Според отчет на Организация на обединените нации от 16 юли над 5000 украински цивилни са били убити от февруари, доста от тях деца.

Премиерът и външен министър на Израел Яир Лапид неведнъж подлага на критика дейностите на Русия в Украйна, а министър-председателят преди него - Нафтали Бенет, позволява голям брой доставки на филантропична помощ за Украйна, макар че не осъди обществено Русия.

Това, което анализаторите допускат е, че се вършат опити да бъде отклонено вниманието от войната на Русия в Украйна, като се насочат неведнъж нападки към Израел, последната от които е изказването на съветското Министерство на външните работи от събота, акцентира създателя на материала.

Той напомня, че още през юни Русия популяризира план на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осъждаща бомбардировката на интернационалното летище в Дамаск, за която беше упрекнат Израел. И от началото на юли избухна спора сред съветския клон на Еврейската организация за Израел и съветското държавно управление, което по разпореждане на Владимир Путин предизвести организацията, че тя би трябвало да приключи всички действия в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР