Русия изпрати към Атлантическия океан фрегатата Адмирал Горшков, заредена с

...
Русия изпрати към Атлантическия океан фрегатата Адмирал Горшков, заредена с
Коментари Харесай

Русия изпрати фрегата с ракети Циркон в Атлантическия океан

Русия изпрати към Атлантическия океан фрегатата " Адмирал Горшков ", заредена с новата хиперзвукова крилата ракета " Циркон ". 

В момента, в който плавателният съд потегли, съветският президент Владимир Путин беседва с министъра на защитата и командира на фрегатата от резиденцията си в Ново Огарьово.

 
Благодаря на експертите от отбранителната промишленост, които създадоха и започнаха всеобщо да създават това неповторимо оръжие. То няма аналог в нито една страна по света. Сигурен съм, че такова мощно оръжие ще разреши на Русия да се отбрани против евентуални външни закани и ще помогне за отбраната на националните ни ползи.
Владимир Путин, президент на Русия

" Адмирал Горшков " ще плава в два океана - Атлантическия и Индийския, както и в Средиземно море. Фрегатата е част от съветския военноморски флот от 2018 година и всекидневно транспортира ракетната система " Калибър ". Миналата година Путин съобщи, че ракетите " Циркон " летят със скорост 9 пъти по-висока от тази на звука и имат близо 1000 км обхват.

Междувременно стана ясно, че и Германия ще изпрати своя фрегата в Атлантическия океан, Северно и Балтийско море, с цел да укрепи фланга на НАТО.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР