Русия изкуствено нагнетява напрежение в Приднестровието, за да го използва

...
Русия изкуствено нагнетява напрежение в Приднестровието, за да го използва
Коментари Харесай

Украйна: Русия изкуствено нагнетява напрежение в Приднестровието

Русия изкуствено нагнетява напрежение в Приднестровието, с цел да го употребява като психическа офанзива против Украйна, предизвестява украинското военно разузнаване, представено от УНИАН.

Русия ще се опита да сътвори зони на неустойчивост наоколо до украинската граница и появяването на опасност от нахлуване от съветски и проруски въоръжени групировки от територията на Приднестровието . Това оповестиха от Главно ръководство на разузнаването на Министерството на защитата.

" Осъзнавайки неналичието на видим триумф в по този начин наречената " специфична интервенция " против Украйна и успеваемостта на дейностите на украинските елементи, окупационното командване се пробва да сътвори зони на неустойчивост наоколо до украинската граница и появяването на опасност от нахлуване. от съветски и проруски въоръжени групировки от територията на Приднестровието ", споделиха от разузнаването.

Украинското разузнаване твърди, че руснаците ескалират обстановката в Приднестровието, с цел да я употребяват като психическа офанзива против Украйна и търсят способи за разпространяване на силите на украинската войска по време на сложната военна акция за отбрана на Донбас и южната част на страната.

Отбелязва се, че съгласно специалисти броят на в действителност боеспособния и стимулиран личен състав на подразделението на Оперативната група на съветските сили (ОГРС) в Приднестровския район на Република Молдова не надвишава 300 души , чиято задача е да пазят депото за муниции в село Колбасна. Повече от половината от всички муниции в складовете са с изминал период на валидност и не могат да бъдат превозени. Само 7-8 хиляди тона са изправни и могат да се употребяват. Това са най-вече муниции от Втората международна война, складирани в най-големия погреб в Източна Европа .

Отбелязва се, че към две трети от цялата военна техника на територията на Приднестровието е изцяло или отчасти небоеспособна , а също по този начин там не разполагат с материални средства и индустриални мощности за нейния ремонт и възобновяване.

" Потенциално Приднестровието може да се употребява като плацдарм за определяне на линии за доставка и обезпечаване на разполагането на съветската формация на територията на Република Молдова, само че това ще стане допустимо единствено в случай че се сътвори сухопътен кулоар с Русия през южните региони на Украйна ", добави украинското разузнаване.
 The Times: Русия се готви да нападне Молдова в околните дни
The Times: Русия се готви да нападне Молдова в околните дни

Очаква се на 9 май да бъде основан " предлог " за нахлуване

Ескалация в Приднестровието

Както УНИАН заяви, съгласно Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата, на 25 април специфичните служби на Руската федерация са организирали в столицата на непризнатата Приднестровска молдовска република (ПМР) Тираспол.

По-рано Руската федерация съобщи, че по време на втория стадий на " специфичната интервенция " съветската войска възнамерява да откри цялостен надзор над Донбас, което ще разреши, което ще даде на " въоръжените сили на РФ още един излаз към Приднестровието, където се означават обстоятелства на напън над рускоезичното население ".

във войната на Русия против Украйна. Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна съветските войски, които се намират на територията на Приднестровския район на Молдова, са в цялостна бойна подготвеност.

Днес стана ясно, че, сподели ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел при посещаване в Кишинев в сряда, предава Ройтерс.

Съюзът изследва по какъв начин може да даде спомагателна военна поддръжка на Молдова, в това число помощ за построяването на въоръжените сили на страната, сподели Мишел на взаимна конференция с молдовския президент Мая Санду.
 В Молдова не чакат въвличането на страната във война
В Молдова не чакат въвличането на страната във война

Призовават да се следват препоръките на формалните управляващи в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР