Русия има намерение да възобнови своята лунна програма, съобщи руският

...
Русия има намерение да възобнови своята лунна програма, съобщи руският
Коментари Харесай

Русия възобновява лунната си програма

Русия има желание да възобнови своята лунна стратегия, заяви съветският президент Владимир Путин по време на посещаване в новия съветски космодрум „ Източен “, оповестява ТАСС.

Става въпрос за изпращане в космоса на галактически уред, наименуван „ Луна-25 “.

Путин акцентира, че Русия ще продължи да извършва всички проекти, пред които страната е изправена в развиването на галактическата промишленост и че Русия няма да се откаже от своите планове, макар натиска извън.

„ Поколението на основателите на националната ракетно-космическа стратегия ни остави освен колосално софтуерно завещание, само че и полезностите, на които се опираме и през днешния ден “, добави той.

В Деня на космонавтиката съветският президент посети дружно с белоруския си сътрудник Александър Лукашенко Източния космодрум, където връчи държавни оценки на космонавти.

Путин поръча на държавната галактическа компания Роскосмос да провежда полет с присъединяване на астронавти от Беларус – „ Моля, Роскосмос да обезпечи нужната подготовка и полет с съветски галактически транспортен съд за представители на Беларус! “, подреди той.

„ Сигурен съм, че това ще се трансформира в нов значим стадий от нашето съдействие в проучването и проучването на космоса “, сподели Владимир Путин.

Преди няколко години Русия възроди концепцията за лунна стратегия, която би трябвало да бъде изпълнена след 2030 година За да реализира проектите си в космоса, страната стартира градежа на нов космодрум – Източен, който да понижи зависимостта от казахстанския космодрум Байконур.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР