Русия е увеличила през август инвестициите си в държавни ценни

...
Русия е увеличила през август инвестициите си в държавни ценни
Коментари Харесай

Русия увеличи инвестициите в държавни облигации на САЩ с 800 млн. долара

Русия е нараснала през август вложенията си в държавни скъпи бумаги на Съединени американски щати с 800 милиона $ - до 9,3 милиарда $, съгласно американското Министерство на финансите, съобщи РИА Новости. 
От тази сума 6,259 милиарда $ са в дълготрайни скъпи бумаги, а 3,068 милиарда - в краткосрочни.
От април 2018 година Русия доста понижи вложенията в американски акции. В същото време през септември и октомври 2018 година бе регистрирано леко нарастване на вложенията в американски скъпи бумаги.
През ноември 2018 година Русия още веднъж стартира да понижава вложенията в държавни облигации на Съединени американски щати. Така това се трансформира в първото нарастване на вложенията в облигации на американското Министерство на финансите от Русия тази година.
През последните няколко месеца Япония остава водач в листата с най-големите държатели на задължения в Съединени американски щати с инвестиция от 1,175 трилиона $ (увеличение с 45 милиарда долара), следвана от Китай с 1,103 трилиона $ (намаление със 7 милиарда долара), на трето място с огромен марж е Англия с съвсем 350 милиарда $ (плюс 16 милиарда долара).
Русия не е измежду тридесетте най-големи държатели на американския дълг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР