Русия е отворена за военно сътрудничество с други страни, включително

...
Русия е отворена за военно сътрудничество с други страни, включително
Коментари Харесай

Путин: Русия е отворена за военно сътрудничество с други страни

Русия е отворена за военно съдействие с други страни, в това число присъединяване в взаимни военни образования и учения, сподели съветският президент Владимир Путин в понеделник.

„ Предлагаме да развиваме съдействие в разнообразни области, в това число в образованието на персоналния състав, в образованието на задграничен боен личен състав и повишението на тяхната подготовка, в провеждането на взаимни командно-щабни и други учения. Както се е случвало до момента, значими съглашения и експортни контракти ще бъде подписано в коридорите на форума “, сподели Путин във видеопоздравление към участниците на форума „ Армия-2023 “ край Москва.

Русия е „ отворена за задълбочаване “ на равнопоставени софтуерни партньорства и военно-техническо съдействие с други страни, „ които пазят своите национални ползи, своя самостоятелен път на развиване и смятат за фундаментално значимо да изградят дружно идентична неделима система за сигурност, която надеждно да пази всяка страна, “, добави Путин.

„ Радваме се също по този начин, че от ден на ден задгранични отбранителни компании се причисляват към форума “, сподели Путин. „ Миналата година 32 задгранични участници изложиха своите артикули тук. Тази година броят им стана 82. “

Ежегодният интернационален военно-технически конгрес е платформа, на която изтъкнати съветски военни компании показват своята продукция. Около 1500 водещи съветски отбранителни предприятия вземат участие в тазгодишната изложбена и бизнес стратегия на форума. Те ще разискват планове с съветското министерство на защитата, както и съдействие с други страни, съгласно държавната осведомителна организация ТАСС.

Около 80 задгранични компании и организации от седем страни възнамеряват да вземат участие във форума, който се провежда от съветското министерство на защитата, оповестява ТАСС. На форума участва и министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР