Русия беше изправена пред нацистка заплаха и постоянна омраза от

...
Русия беше изправена пред нацистка заплаха и постоянна омраза от
Коментари Харесай

Путин: Западът разпали войната, а Русия използва сила, за да я спре

Русия беше изправена пред нацистка опасност и непрекъсната ненавист от страна на киевския режим. Това съобщи Владимир Путин в годишната си съвсем 2-часова тирада към нацията, която се случва в навечерието на първата година от войната в Украйна.

Пред министри и депутати от Държавната дума, Путин добави, че Русия се е пробвала да уреди спора в региона на Донбас с мирни средства. Той сподели, че задължението на Запада към мира се е оказал „ машинация и жестока неистина “, както и че Киев се е опитвал да събере биологични и нуклеарни оръжия.

„ Ние направихме всичко допустимо да разгадаем този проблем по кротичък път, преговаряйки за кротичък излаз от този тежък спор, само че зад тила ни се приготвяше напълно друг сюжет. Украинският режим не решаваше проблемите в Донбас, а просто се опитваше да печели време, извършваше политически убийства и принуждение над вярващите и говорещите съветски език. Западът си затваряше очите за тези репресии и стартира да доставя Украйна с оръжие. НАТО и западните съдружници действително започнаха да приготвят Украйна за война. Западът разпали войната, а Русия употребява мощ, с цел да я спре “, сподели още Путин.

„ Украйна и Донбас се трансфораха в знак на тотална неистина “, сподели още съветският президент, обвинявайки Запада, че се отдръпва от „ фундаменталните съглашения и дава лицемерни изказвания “.

„ Искам да повторя – те са отговорни за войната и ние използваме мощ, с цел да я спрем “, сподели Путин под бурните овации в залата. Той добави, че по време на Мюнхенската конференция по сигурността предходната седмица са били хвърлени доста обвинявания към Русия, с цел да се „ отклони вниманието от дейностите на Запада “.

„ Човешките жертви и нещастията не се регистрират от тях… Те би трябвало да продължат да крадат от всички, прикривайки се с лозунги за народна власт и независимост. Изпуснаха духа от бутилката и хвърлиха целия свят в безпорядък “, безапелационен е президентът.

„ Всичко се повтаря “, сподели Путин, добавяйки, че „ Западът е финансирал революцията от 2014 година в Украйна, която е породила русофобия и краен шовинизъм. “

Президентът благодари на целия съветски народ за мъжеството и решимостта и на всички съветски бойци за проявения подвиг. Върху всички поданици на Русия лежи през днешния ден колосална отговорност, посочи той.

Предателите на Русия ще понесат отговорност съгласно закона, само че Москва няма да се занимава с „ лов на вещици “ за разлика от украинските управляващи и западните елити, добави Путин.

Голямата част от руснаците поддържат дейностите в отбрана на Донбас, сподели Путин. Той съобщи, че е невероятно Русия да бъде победена на бойното поле, заяви Ройтерс.
Западът не крие, че цели да нанесе на Русия стратегическо проваляне и счита да трансформира украинския местен спор в световна борба. „ Ще реагираме на това по съответния метод. Защото в тази ситуация към този момент става дума за съществуването на страната ни “, продължи съветският президент.

По думите му Западът употребява Украйна и като таран против Русия, и като полигон. Проектът на Запада за основаване на „ антиРусия “, реализиран през днешния ден в Украйна, цели да откъсне от Русия нейни исторически територии. „ Отговорността за разпалването на украинския спор, за ескалацията, за повишаването на броя на жертвите лежи напълно върху западния хайлайф и върху днешния киевски режим, за който украинският народ в действителност е непознат “, сподели Путин.

Западът отвърна с пряк отвод на всички съветски кардинални оферти, засягащи сигурността, с което сподели, че не счита да загърби нападателните си проекти. Съединени американски щати едностранно късаха основополагащи съглашения, „ подкрепящи мира на планетата “, сподели съветският държавен глава.

„ Ние бяхме отворени, откровено подготвени за градивен разговор със Запада. Казвахме, настоявахме, че и Европа, и целият свят имат потребност от неделима, равна за всички страни система за сигурност, и дълги години предлагахме на сътрудниците си да обсъдим дружно тази концепция и да работим за реализирането ѝ “, сподели той. Държавният глава акцентира, че в отговор Русия е „ получила неразбираема или лицемерна реакция “.

„ Но имаше и съответни дейности – разширението на НАТО към нашите граници, основаването на нови позиционни региони за противоракетна защита в Европа и Азия “, добави той. Никоя страна няма толкоз доста военни бази в чужбина като Съединените щати – „ желая да подчертая това: стотици бази по целия свят, цялата планета е набучена (с тях), стига да погледнеш картата “, съобщи Владимир Путин.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР