Русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобкови и бившият зам.-министър на

...
Русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобкови и бившият зам.-министър на
Коментари Харесай

Бобокови и бившият зам-министър Живков отиват на съд заради Боклукгейт

Русенските предприемачи Атанас и Пламен Бобкови и някогашният зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков отиват на съд. Прокуратурата е внесла против тях и още трима души обвинителен акт по абсурда,. И шестимата обвинени ще бъдат съдени за присъединяване в незаконна група, а Бобокови и Живков – и за нелегално ръководство на рискови боклуци, трансграничния им транспорт, длъжностно и писмено закононарушение, данъчно закононарушение и закононарушение против околната среда.

Тартори

Ръководители на незаконната група са били Атанас Бобоков и Живков, настояват от прокуратурата. Според проверяващите всички са взели участие в скица, посредством която рисковите боклуци (олово и пластмаса) от завода за батерии " Монбат " са били струпвани на няколко места в страната вместо да бъдат изнасяни в чужбина. Освен като участник в незаконна група някогашният зам-министър Живков е обвинен и за закононарушение срещу националното здраве и околната среда.

Атанас Бобоков е упрекнат и в данъчни закононарушения. Брат му Пламен е обвиняем единствено като участник в незаконната група, само че против него има и други каузи – за нелегално владеене на антични върхове на копия и стрели, за приемане на секретна информация от сводката на военното разузнаване и за търговия с въздействие. По последното произвеждане Бобоков е обвинен дружно с президентския секретар Пламен Узунов. Наскоро по за покупката на 290 джипа за Министерство на вътрешните работи преди три години.

Участници
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР